Mokka koeken


Vroegah toen Just by Co nog een kleine Co was voelde ik mij letterlijk als een kind in een snoepwinkel als ik samen met mijn moeder bij de bakker was en ik dan wat lekkers uit mocht zoeken voor het weekend.En je raad het waarschijnlijk al , mokka koeken!! 
Ik maakte er een  "voedzamere" variant van die ook nog eens glutenvrij en lactose vrij is !
Deze koek is gevuld met een mokka crème en afgetopt met een laagje pure chocolade. Klinkt goed toch?! 

Je hebt nodig voor 8 koeken:

Bakpapier

Bodem koek: 

85 gr havermeel 
25 gr amandelmeel 
20 gr kokosbloesemsuiker 
10 gr kokosolie
1 theelepel bakpoeder 
1 ei 

Mokka crème :

150 gr ( lactose vrije) roomkaas of zuivelspread naturel 
25 gr ahornsiroop of kokosbloesemsuiker  
1 theelepel raw cacao 
1/2 zakje mokka oploskoffie (Nescafé mocca)
5 ml vanille aroma 

Topping :

75 gr pure chocolade (72% of hoger) 
8 walnoten 

Verwarm je oven voor op 175 gr 
Smelt de kokosolie in pannetje op het vuur.
Meng alle ingrediënten van de bodem van de koek in kom en kneed dit tot een deegbal.
Bestrooi je aanrechtblad met iets havermeel en rol de deegbal uit en steek met een ronde uitsteker de koeken er uit of snij met een mes ronde koeken er uit .(niet te dun) 
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af in 15 min.
Maak onder tussen de mokka crème .
Doe een half zakje mocca oploskoffie en 1 theelepel cacao, vanille aroma en de ahornsiroop of kokosbloesemsuiker  in een kom en roer dit door. Voeg nu de roomkaas toe en mix dit met een mixer goed door. Proef even , of je eventueel nog zoeter wil , dan extra zoetstof toevoegen. 
Als de koeken klaar zijn laat je ze afkoelen.
Verdeel de mokka crème over de koeken en laat de randen ongeveer een 0,5 vrij rondom. 
Smelt de chocolade au bain marie.
Schep ongeveer 1 eetlepel gesmolten chocolade per koek en verdeel dit over de koek door de koek te bewegen dat de gesmolten chocolade goed verdeeld word. 
Je kan ze ook in de chocolade dompelen maar let dan wel op dat de mokka crème niet in de chocolade komt want dan kan de chocolade minder vloeibaar worden. Leg ze op een bord met een bakpapier en garneer ze met een walnootje en zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
Is de chocolade uitgehard dan is het tijd om er lekker van te smullen! 
Geniet er van!

Liefs Co ( lette)

Delen: