Mini slofjes
Zijn ze niet om op te eten?
Mini slofjes met een voedzame brosse bodem , een laagje spijs gevolgd door een lekkere room vulling!
Het leuke is dat je kan varieren met de vulling.
Heel Holland bakt mini slofjes , jij toch ook?!
Je hebt nodig :
Muffinbakvorm
Bodem:
75 gr havermeel
25 gr amandelmeel
1 tl bakpoeder
25 gram kokosolie
25 gram kokosbloesemsuiker
De helft van een losgeklopt ei
Spijs :
25 gr Amandelmeel
5 gr ahornsiroop
De andere helft van een losgeklopt ei
Room * vulling :
200 ml (plantaardige) melk
25 gr maizena
25 gr ahornsiroop
1 eetlepel vanille aroma
2 eidooiers
Blauwe bessen en frambozen of nootjes
Aan de slag:
Verwarm je oven voor op 175 gr.
Smelt de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
Meng de ingrediënten in kom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie er bij en kneed dit tot een deegbal.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
Kneed het daarna nog weer goed door tot soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
Vet het muffinbakblik in en duw het deeg op de bodem en zijkanten zodat het mooie (ge)bakjes worden.
Meng de amandelmeel met de ahornsiroop en het geklutste halve ei en verdeel dit over de 6 bakjes.
Bak ze af in 15 min en haal ze daarna uit het muffinbakblik en laat ze afkoelen.
Ondertussen maak je de room. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
Mix de eidooiers met een mixer samen met de ahornsiroop,, vanille aroma en maizena in een kom tot een glad beslag .
Verwarm onder tussentijd de melk.**
Giet de warme melk al mixend langzaam bij de eidooiers.
Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Dit kan heel snel gaan , roer dit door totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Proef even of je de smaak goed vind anders eventueel extra zoetstof.
Laat de room afkoelen, en zet het even in de koelkast zodat het iets kan opstijven.
Vul daarna de bakjes met de room , dit kan je doen door middel van een spuitzak .
Blauwe bessen en frambozen er over en klaar zijn je mini slofjes!
* Voor de chocolade variant voeg je 10 gr cacao toe.
* Voor de roze lovely variant voeg je 2 theelepels rode bieten poeder toe of je doet 125 melk met 75 gr voorgekookte rode biet in de blender en mixt dit heel fijn en verwarm dit en ga verder met waar het ** staat.
Op de foto is rode bieten poeder gebruikt ,met verse rode bieten zal de kleur is minder roze zijn.
* En voor de speculaas variant voeg je 5 gr speculaaskruiden toe.
* Voor de oranje koninklijke variant ,kook je eerst 100 gr worteltjes gaar en doe ze daarna samen met de melk in een blender en mix dit tot mooi oranje geheel en ga verder met stap **
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
Delen: