Mini roze koeken

Elke keer als ik in de supermarkt loop dan kijken ze me aan, roze koeken! 
Helaas mag ik die niet hebben ,dus  daar moest verandering in komen ! Dus hup ik dook de keuken met als resultaat:
Roze koeken, gluten, tarwe en lactose vrij! En ook nog een fodmapproof ! Roze koeken voor iedereen! 
Gezond , nee dat niet. Lekker ? Ja!! Dat zeker! 
It’s all about the balance! ;-) 

Je hebt nodig : 

Voor 5  koeken 
Siliconen muffinvormpjes  

40 gr kokosolie of 50 gr (lactose vrije) boter
30 gr kokosbloesemsuiker of kristalsuiker 
1 ei
50 gr boekweitmeel 
snufje zout

Roze glazuur laag:
40 gr poedersuiker 
1 eetlepel bietensap 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr . 
Mix met een mixer de kokosolie (niet eerst smelten) of boter met de suiker en ei luchtig en zodat er geen klontjes meer zijn. 

Zeef het meel en zout erboven en roer dit doorheen.
Verdeel het beslag over de siliconen muffin vormpjes . 

Bak de cakejes in circa 15 minuten gaar. 



Ondertussen maak je het glazuur, meng de poedersuiker met de bietensap tot een stevig mengsel . 

Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen en haal ze daarna voorzichtig uit de vormpjes .

Goed genoeg afgekoeld dan bestrijk je ze gelijkmatig met het glazuur en zet je ze in de koelkast zodat het glazuur kan uitharden. 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)