Decadente dadel bonbons
GEPLAATST OP 25 JANUARI 2018 door  Just by Co (lette)


Wat gebeurd er als je mijn 5  favoriete ingredienten samen voegt ?!
Een hemels lekkere snack!
Een van mijn eerste receptjes  toen ik net begon met Just by Co. 
Maar zeker een die niet vergeten mag worden  .
Het staat al een tijd op mijn fb maar nu met nieuwe foto's ook op de website !

Je hebt nodig voor ongeveer 15 bonbons :


15 (ontpitte) kleine dadels
25 gr pindakaas
25 gr havermout
1 eetlepel agavesiroop of honing 
50 gr pure chocolade 72 % of hoger 

Optioneel ter garnering, nootjes,  gemalen kokos en goji bessen


Aan de slag:

Snij de ontpitte dadels open.
Maak de vulling.
Doe de pindakaas samen met de agavesiroop of honing in kom en roer dit goed door elkaar en voeg de havermout er aan toe. (Is je pindakaas te hard smelt het dan eerst au bain marie)
Vul hier mee de dadels en druk de dadels weer dicht.
Smelt de chocolade au bain marie en dompel ze in de gesmolten chocolade. Het makkelijkst is ze om met 2 vorken er uit halen en uit te laten lekken.
Leg de met chocolade bedekte uitgelekte dadel voorzichtig op een bakpapier.
Strooi er eventueel wat fijn gesneden nootjes , goji besjes of gemalen kokos over en zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen: