Choco pinda cups 
Geplaatst op 30 maart 2018 door  Just by Co (lette)

Pindakaas en chocolade als je het mij vraagt een van de gouden combinatie's! 
Ik verwerkte deze 2 in een lekker cupje. 

Je hebt nodig voor 10 a 12 stuks : 

Mini muffinbakblik

Bodem:

100 gr havermeel
25 gr amandelmeel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
25 gram kokosolie
25 gram ahornsiroop
1 ei

Vulling:

50 gr pindakaas
25 gr ahornsiroop
Snufje zeezout 

Topping :

30 gr pure chocolade 72% of hoger
Pindakaas 

                     

Aan de slag :

Verwarm je oven voor op 175 gr.
Smelt de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
Meng de ingrediënten in kom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie er bij en kneed dit tot een deegbal.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
Kneed het daarna nog weer goed door tot soepel deeg en verdeel het in 10 a 12 gelijke stukjes
Vet het muffinbakblik in en duw het deeg op de bodem en zijkanten zodat het mooie (ge)bakjes worden.
Bak de cups af in ongeveer 10 a 12 min , laat het koelen en haal ze daarna uit het muffinbakblik. 
Ondertussen maak je de vulling.
Meng de pindakaas met ahornsiroop met een snufje zeezout goed door elkaar en vul hier mee de cupjes.
Smelt de chocolade au bain marie en schep de chocolade over de bovenkant van het cupje.
Druppel daar op een beetje pindakaas en ga hier met een satéprikker doorheen om het gevlamde effect te krijgen .
Zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden .
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen :