Sweet peanut pie

Pindabazen opgelet!
Een cheesecake met een krokante bodem, een voedzame vulling van zoete aardappel en  heerlijke pindakaas!!
Een feestje voor elke pindakaasliefhebber !


Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 20 cm
Bakpapier

Bodem:

50 gr havermout
50 gr havermeel
10 gr ahorn of agavesiroop
10 gr cacao
15 gr kokosolie
1 ei
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Vulling:

200 gr (lactose vrije) kwark
200 gr (lactose vrije ) roomkaas of zuivelspread 
250 gr gekookte zoete aardappel*
50 gr pindakaas **
50 gr ahorn of agavesiroop 
Optioneel extra zoetstof

Topping:

15 gr pure chocolade 72% of hoger
Pecan noten


Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 150 gr .

Schil en kook de zoete aardappels gaar.

Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de zijkanten in.

Smelt de kokokolie in een pannetje op het vuur.

Klop het ei in kommetje.

Meng in een kom de havermeel met havermout, zoetmiddel , cacao en bakpoeder en roer dit door elkaar.

Voeg hier het ei en kokosolie bij en kneed het tot een mooi deeg en verdeel het over de bodem van de springvorm.

Pureer de zoete aardappel tot puree en voeg hier de kwark, roomkaas of zuivelspread, pindakaas, zoetmiddel bij en roer dit door elkaar.

Schep het mengsel op de bodem en bak de taart af in 60 min en zet de oven uit maar laat de taart er nog 15 min in staan.

Daarna laat je de taart 30 min afkoelen in een openstaande oven .

Dit ivm zo min mogelijk schreuren van de taart.

Daarna goed af laten koelen en zet de taart dan nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Smelt de chocolade au bain en swirl dit over de taart en strooi er nog wat pecan nootjes over.

Geniet er van!


Liefs Co ( lette)

* Fodmap dieet ,vervang dan de zoete aardappel voor gewone aardappels en voeg meer pindakaas en ahornsiroop er aan toe.

**Ik gebruikte de pindakaas van Mister Kitchen's  , de smaak kokos maple.


Delen: