Sweet berry cake

Al veel taartjes te vinden op mij site met aardbeien of blauwe bessen maar toch is deze gezondere kwarktaart weer uniek door de heerlijke luchtige (glutenvrije) cake bodem.
Dus hup , duik jij ook de keuken in voor deze lekker fruit cake!


Je hebt nodig :

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier

Bodem:

75 gr (gv) havermeel
25 gr amandelmeel
2 eetlepels ahorn of agavesiroop
2 eieren
1 theelepelbakpoeder
Snufje zout

Vulling:

600 gr (lactose vrije) kwark 
150 gr aardbeien of blauwe bessen
8 gelatinebladen 
50 gr aardbeien jam of bessen jam
50 ahornsiroop 
1 eetlepel vanille aroma 

Topping: 

Aardbeien of blauwe bessen
15 gr pure chocolade 72% of hoger 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr 
Doe een bakpapier in de springvorm. 
Doe de gelatinebladen in een kommetje water. 
Doe de melen ,bakpoeder,  en  zout in kom en roer dit door elkaar.
Mix met een mixer of keukenmachine de eieren met zoetmiddel 5 min luchtig.

Zeef het meelmengsel er door en roer dit voorzichtig maar wel zo dat het meel is opgelost.

Schep het beslag over de bodem van je springvorm en bak het af in 10/15 min.
Onder tussen maak je vulling .
Mix met een mixer de kwark met ahorn of agavesiroop luchtig. 
Zet een pannetje op het vuur met het fruit en 2 eetlepels water en laat dit sudder tot dat een soort coulis word en voeg de jam er aan toe.

Pureer eventueel de aardbeien/bessen fijn.
Voeg daar gelatine bij en roer dit door net zolang tot dat de gelatine is opgenomen.
Voeg dit nu bij het kwarkmengsel en roer dit goed door.
Haal de bodem uit oven en laat de bodem even afkoelen.
Schenk de vulling op de bodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven. 
Na ongeveer 2 uur garneer je taart met aardbeien of blauwe bessen en smelt je de pure chocolade au bain marie en swirl je dit over de taart en aardbeien. 

Zet de taart nog weer even in de koelkast voor 1 a 2 uurtjes.
En klaar is dan je genietmomentje!

Liefs Co (lette) 

Delen :