Sweet banana cheesecake
Banaan en chocolade ,een gouden combinatie . Deze gebakken cheesecake heeft een lekkere krokante bodem met een zijde zachte vulling van banaan , en een chrunch van noten en pure chocolade on top .
Je hebt voor dit genietmomentje nodig:
Springvorm 20 cm
Bakpapier
Bodem :
50 gr havermout
50 gr havermeel
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel chai tea mix*
1 theelepel choco loco * of cacao poeder
15 gr kokosolie
1 theelepel bakpoeder
1 ei
Snufje zout
Vulling:
600 gr (lactose vrije ) kwark
2 bananen
2 eetlepels ahornsiroop of meer naar smaak.
4 eetlepels maizena
Topping :
15 gr Pure chocolade (72% of hoger)
Handje Noten ( ik gebruikte walnoten, pecannoten en amandelen )
Aan de slag :
Verwarm je oven voor op 150 gr.
Bekleed je springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in.
Klop het ei in kommetje .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Meng in een kom de havermeel met de havermout , agavesiroop , kruiden en bakpoeder en roer dit goed door.
Voeg hier het ei en kokosolie bij en roer/kneed en het tot een mooi deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
Doe de kwark , banaan ,ahornsiroop en maizena in een keukenmachine of mix met een mixer( prak dan eerste de banaan als je mixer gebruikt) Proef het mengsel even of je het zoet genoeg vind anders wat meer siroop toevoegen.
Giet het mengsel op de bodem en bak de taart af in 60 min.
Na 60 min laat je de taart ongeveer 30 min afkoelen in een openstaande oven. (Dit ivm met zo min mogelijk scheuren van de taart )
Laat daarna de taart even buiten de oven afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain marie en swirl de chocolade over de taart .
Snij de noten fijn en strooi ze over de chocolade zodat het er aan blijft plakken.
Zet de taart daarna minimaal nog 2 uur (liefst langer) in de koelkast zodat ie kan op stijven voor dat je hem aansnijd .
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
*Green_Gypsy
Heb je dit niet gebruik dan kaneel met een beetje gember, kardemom, en een snufje peper.
Delen: