Sunshine cheesecake

Jaaaaa pompoen  seizoen ! 
Mijn liefde voor pompoen ook wel het oranje goud genoemd is groot.
Want je kan het op vele manieren verwerken, hartig maar zeker ook in zoete baksels zoals deze cheesecake! 
Deze gebakken cheesecake heeft een lekkere krokante bodem met voedzame vulling van banaan en pompoen.
Is het niet net een zonnetje wat straalt?! 


Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Bodem :

50 gr havermout 
50 gr havermeel 
1 eetlepel agavesiroop 
1 theelepel Pumking spices *
1 theelepel choco loco * 
15 gr kokosolie
1 theelepel bakpoeder 
1 ei 
Snufje zout

Vulling:

250 gr Franse kwark 
1 banaan 
200 gr pompoen 
1 eetlepel vanille aroma 
1 eetlepels agavesiroop 
2 eetlepels maizena

Vulling:

300 gr Franse kwark 
1 banaan 
1 eetlepel vanille aroma 
1 eetlepels agavesiroop 
2 eetlepels maizena

Aan de slag :

Verwarm je oven voor op 150 gr.
Kook de pompoen gaar. 
Bekleed je springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in.
Klop het ei in kommetje .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Meng in een kom de havermeel met de havermout , agavesiroop , kruiden en bakpoeder en roer dit goed door.
Voeg hier het ei en kokosolie bij en kneed en het tot een mooi deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
Doe de kwark , banaan , pompoen, vanille aroma , agavesiroop en maizena in een keukenmachine en mix dit fijn.
Vind je de structuur nog te grof mix het na met een staafmixer. 
Maak nu de banaan vulling .
Doe de kwark, banaan ,vanille aroma, agavesiroop en maizena ook in de keukenmachine en mix dit ook tot mooi egaal beslag . 
Schep nu ongeveer 4/5 eetlepels pompoenvulling op de bodem daarna schep je 4/5 eetlepels banaanvulling in de pompoenvulling en daarop weer de banaanvulling en herhaal deze stap tot dat de kwark op. Je krijgt nu een streperig effect in de taart . 
Bak de taart af in 60 min.
Na 60 min laat je de taart 30 min afkoelen in een openstaande oven. (Dit ivm met zo min mogelijk scheuren van de taart ) 
En daarna laat je de taart goed afkoelen en zet hem daarna voor minimaal 2 uurtjes in de koelkast zodat ie kan op stijven voor dat je hem aansnijd .
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

* Green_Gypsy


Delen: