Sunny peach

Sunny peach, 
een taartje 
met een voedzame bodem en een lekkere fris zoete perzik vulling .
Passend bij het heerlijke zomer weer! 

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm 20 cm
Bakpapier 

Bodem:

150 gr havermeel
25 gr kokosolie
25 gr kokosbloesemsuiker 
1 ei 
0,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout 

Vulling: 

300 gr kwark
1 perzik 
25 gr agavesiroop 
10 gr vanille aroma
4 gelatine bladen 

Topping :

2 perziken
4 gedroogde abrikozen
Amandelschaafsel 

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapier in je springvorm en vet de randen in .
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Smelt de kokosolie en doe dit samen met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer . 
Voeg het ei er aan toe en klop tot een luchtig egaal mengsel .
Mix nu op een lage stand en voeg langzaam het meel,bakpoeder en zout toe. Mix tot het goed door en kneed het verder met je handen tot een mooie deegbal. Kneed dit even goed door. Verdeel het over de springvorm en maak een opstaand randje.
Zet de bodem in de oven bak het af in 15 min. 
Ga nu verder met de vulling.
Pureer de perzik de keukenmachine fijn 
Mix de kwark met de gepureerde perzik, agavesiroop en vanillearoma lekker luchtig . 
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. 
Haal de bodem uit oven en giet daar over je vulling. 
Zet de taart voor minimaal 1,5 uur in de koelkast .
Na de 1,5 maak je de topping. Snij de perziken in partjes en verdeel ze rondom in soort roos over de taart. De perziken kunnen nu mee opstijven in de kwark .
Zet de taart weer terug in de koelkast voor nog 1,5 uur. En strooi daarna nog wat fijne gesneden gedroogde abrikozen en amandel schaafsel over. 
Geniet er van! 


Liefs Co (lette)