Strepen sensatie 3.0

Al zoveel taarten gemaakt maar ik blijf het leuk vinden om te experimenteren.

Het was inmiddels al weer een jaar geleden dat ik voor het eerst een strepen taart maakte ,tijd voor een nieuwe versie! 

Experiment weer gelukt! In de bodem van deze taart zit namelijk een ingrediënt wat je niet snel zou verwachten in een zoete taart. 

Maar het resultaat is heerlijk! Een lekkere zachte smeuïg zoete bodem waar de oer Hollandse aardappel in verwerkt is! 

Veel mensen zien aardappels al dikmaker maar eigenlijk is dit onterecht want door de complexe koolhydraten worden ze langzaam door het lichaam verteerd en houd je lang een voldaan gevoel. 

Nieuwsgierig geworden naar het recept? Kijk dan gauw mee en duik die keuken in!

Je hebt nodig: 

Springvorm 18 cm 
Bakpapier 

Bodem:


175 gr geschilde aardappel 
50 gr havermeel
25 gr kokosolie of roomboter
30 gr ahornsiroop 
1 ei
Snufje zout 

Vulling: 

500 gr (lactos vrije) kwark 
100 gr (lactosevrije) roomkaas 
40 gr kokosbloesemsuiker met 3 eetlepels water
1 eetlepel amandel of vanille aroma 
1 banaan 
1 eetlepel cacao 
7 gelatinebladen 

Optioneel 1 theelepel xanthaangom  

Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 200 gr . 

Wel de gelatinebladen in kommetje koud water.

Schil de aardappel(s) en kook ze gaar.

Ondertussen doe je alvast een bakpapier in je springvorm en vet je  de zijkanten in. 

Pureer ze daarna met een mixer fijn en voeg hier de kokosolie, ahornsiroop en ei aan toe en mix dit goed door elkaar . 

Voeg de het zout en havermeel er ook aan toe en roer dit goed door elkaar . 

Schep het beslag in de springvorm en bak de bodem af in 15 min. 

Ondertussen ga je verder met de vulling. 

Voeg 3 eetlepels water aan de kokosbloesemsuiker en roer dit door elkaar. 

Mix je met een mixer de kwark met roomkaas , amandelaroma en kokosbloesemsuikermengels  door elkaar luchtig. 

Voor een extra luchtig effect kun je 1 theelepel xantaangom toevoegen . 

*Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan eventueel extra zoetstof toe.
Schep nu 2 eetlepels van het kwarkmengsel  in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes (knijp de blaadjes goed uit) bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door.  

Verdeel dit mengsel in ongeveer 2 gelijke delen. 

Prak de banaan fijn en roer hier de cacao door en roer dit mengsel bij een deel van de kwarkmengsels.

Je hebt nu 2 mengsels voor de vulling en schep die om en om op de bodem. 

Schep ongeveer 2 eetlepels crèmekwark op de bodem en daarna schep je 2 eetlepels de bruine kwark op de crème kwark en daar boven op weer de bruine  kwark .
Herhaal deze stap tot dat de beide mengsels op zijn. Je krijgt nu een streperig effect in de taart . 
Zet de taart in de koelkast om op te stijven. 
Na ongeveer 3 uur is je taart klaar en genieten maar! 

Liefs Co (lette) 


Delen: