Stracciatella kokos cheesecake 
door  Just by Co (lette)

Als je van kokos houd maakt deze kanjer van een taart je dag helemaal goed! 
Een taart met een lekkere soort van kokosmakroon bodem met daar boven op een luchtige kokos vulling met stukjes pure chocolade en een vleugje amandel.
It tastes almost like a bounty!! 

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier 

Bodem:

2 eiwitten 
25 gr havermeel 
75 gr gemalen kokos 
5 gr cacao poeder
25 gr ahornsiroop 

Vulling : 

50 gr gemalen kokos
40 gr stukjes pure chocolade 72% of hoger 
600 gr (lactose vrije) kwark 
60 gr ahornsiroop 
1 eetlepel amandel aroma
6 gelatine bladen
Optioneel 1 theelepel xanthaangom * 

Topping :
10 gr pure chocolade 72% of hoger 


Aan de slag: 

Wel de gelatineblaadjes in kom met koud water. 

Verwarm je oven voor op 200 gr

Doe een bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in .

Scheid de eiwitten van het eigeel.* of gebruik kant en klaar eiwit van bv two chicks .

Mix met een keukenmachine of mixer de eiwitten samen met de ahornsiroop op de hoogste stand net zolang zodat het stijf is.

Meng de kokos met het havermeel en cacao in kom door elkaar. 

Roer dit nu voorzichtig  door de opgeklopte eiwitten .

Verdeel  het kokosmengels over de bodem van de springvorm en zet het in de oven voor 15 minuutjes.

Maak ondertussen de vulling .
Mix met een mixer in een kom de kwark, ahornsiroop en amandelsiroop en optioneel de xanthaangom* goed door zodat het lekker wat luchtiger word.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en roer dit goed door.

Snij de pure chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met de kokosrasp bij de kwark en roer dit door elkaar .
Haal de bodem uit de oven en laat de bodem afkoelen .

Giet daarna de kwarkvulling op de kokosbodem en zet het in koelkast voor minimaal 3 uurtjes.

Smelt de chocolade van de topping au bain marie en swirl die over de taart. 

Nog even weer in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden .

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

Delen: 



*Hier word de vulling extra lekker luchtig van! :-)