Schwarzwälder kirsch cheesecake


Chocolade en kersen , ik vind het een heerlijke combi. 
Met deze gedachte stond al snel deze taart op mijn aanrecht te stralen! 
Een chocolade kersen taart met een voedzame chocolade cake bodem,
 een chocolade cheesecake vulling en een laagje van verse kersen
 met stukjes pure chocolade on top! 

It's just looks like a Schwarzwälder kirsch pie! 

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem :

75 gr havermeel
25 gr amandelmeel
25 gr kokosbloesemsuiker 
2 eieren 
10 gr cacaopoeder 
1 theelepel vanillearoma 
1 theelepel bakpoeder 

Vulling: 

300 gr franse kwark
100 gr zuivelspread of roomkaas 
10 gr cacao
10 gr vanille aroma 
25 gr agave siroop of honing 
4 gelatine bladen 
10 gr pure chocolade 

Topping: 

200 gr verse kersen
Scheutje water 
2 gelatine bladen 
1 eetlepel agavesiroop of honing 
10 gr pure chocolade

Aan de slag: 

Bekleed je springvorm met bakpapier . 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Mix met een mixer de eieren samen met de kokosbloesemsuiker en vanille aroma 5 min luchtig. 
Schep de melen , cacaopoeder en bakpoeder er bij en roer dit goed door. Schep het mengsels in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 10 min a 12 min af.
Smelt de pure chocolade au bian marie. Meng de kwark met de zuivelspread of roomkaas, agavesiroop , vanillearoma cacaopoeder , en gesmolten chocolade en mix dit met een mixer luchtig.
*Proef je beslag voor eventueel extra zoetstof .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door .
Haal de bodem uit oven en giet daar over je vulling. 
Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast .
Na de 2 uur maak je de topping.
Ontpit de kersen en verwarm
ze in een pannetje met een klein laagje water en voeg daar de agavesiroop aan toe . Verdampt het water te snel , voeg er dan nog een scheutje water bij. Voeg er dan de gewelde gelatine bij en roer dit door tot dat de gelatine is opgelost .
Laat het even afkoelen en giet het kersenmengsel over de bovenkant van de taart en zet hem weer in de koelkast zodat de toplaag ook kan opstijven. (3uur) 
Als de taart klaar is rasp je de chocolade en strooi je het er over.
Tatdaaa en klaar is je schwarzwälder kirsch cheesecake. 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)


Delen: