Pumpkin cheesecake met noten crumble
Geplaatst op 26 september 2018 door   Just by Co (lette)

Jaaaaaa,het is weer pompoen seizoen!
De pompoen is erg geliefd en dat is ook niet zo gek want je kan het op vele manieren verwerken, hartig maar ook in zoete baksels zoals in deze cheesecake!
Deze gebakken cheesecake heeft een voedzame cake bodem met daar op een zoete zachte vulling van pompoen en een crumble van noten en chocolade on top!
Al eerder maakte 2 pompoen kwarktaarten waar van er zelfs een mooi plaatsje heeft gekregen in het eerste boek van Marike van   http://www.ohmypie.nl en de andere is te vinden hier op mijn site.

Je hebt nodig:

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier

50 gr havermout
50 gr havermeel 
2 eetlepels ahornsiroop 
1 theelepel pumkin spices *
15 gr kokosolie
1 theelepel bakpoeder 
1 ei 
15 gr pompoenpitten 
Snufje zout

Vulling: 

400 gr (lactose vrije) kwark 
2 bananen 
300 gr gekookte pompoen 
50 gr ahornsiroop
20 gr maizena 
0,5 pumpkin spices *
Snufje zout 

Topping : 

10 gr kokosolie
25 gr amandelen 
5 gr pompoenpitten
10 gr pure chocolade 72% of hoger 
20 gr ahornsiroop
25 gr havermout 

Aan de slag :

Verwarm je oven voor op 150 gr.
Kook de pompoen gaar. 
Bekleed je springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in.
Klop het ei in kommetje .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Meng in een kom de havermeel met de havermout , ahornsiroop, kruiden en bakpoeder en roer dit goed door.
Voeg hier het ei en kokosolie bij en kneed en het tot een mooi deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en strooi de pompoenpitjes over de bodem.
Doe de kwark , banaan , gekookte pompoen, ahornsiroop ,kruiden en maizena en snufje zout in een keukenmachine en mix dit fijn tot een mooi egaal beslag.( proef je beslag voor eventueel extra zoetstof)

 Vind je de structuur nog te grof pureer het dan nog na met een staafmixer. 
Schep het beslag op de bodem en zet het in de oven voor 30 min. 
Ondertussen maak je de crumble .
Snij de noten en chocolade fijn.
Smelt de kokosolie en voeg hier de ahornsiroop bij en roer dit goed door en laat dit even afkoelen als het nog te warm is .
Roer de havermout , noten en stukjes chocolade er ook door en schep het na 30 min op de taart en bak de taart verder af in nog eens 30 min. 
Na de 60 min oven tijd zet je de oven uit en laat je de taart 30 min afkoelen in een iets openstaande oven. (Dit ivm met zo min mogelijk scheuren van de taart ) 
Daarna laat je de taart goed afkoelen en zet hem daarna voor minimaal 2 uurtjes in de koelkast zodat ie kan op stijven voor dat je hem aansnijd .

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

* kruiden van  http://greengypsyspices.com

Delen :