Pie -aholic cheesecake! 

Oké ik geef het toe , ik ben verslaafd .
Verslaafd aan taart!!  Ik durf wel te zeggen dat ik een echte pie -aholic ben ! Als de ene taart nog maar net op is moet er al weer een andere gemaakt worden. Uiteraard wel allemaal voedzame taartjes, want is er nou mooier om te kunnen genieten van taart die ook nog eens gezond is!
Deze cheesecake heeft niet alleen een voedzame bodem, maar ook heel veel vitamientjes on top , en lijkt bijna op een "american cheesecake " maar dan iets gezonder! Daar word je toch blij van! :-)


Je hebt nodig:

Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier

Bodem:

100 gr (glutenvrije) havermout 
1 ei 
50 gr dadels +75 ml warm water of 25 gr ahornsiroop 
1 theelepel pumpkin spices *
1 theelepel choco loco *
1 theelepel raw cacao

Vulling :

400 gr (lactosevrije) kwark
200 gr (lactosevrije) roomkaas 
25 gr maizena 
50 gr kokosbloesemsuiker 
1 eetlepel vanille aroma

Topping:

125 gr bevroren blauwe bessen
125 gr bevroren aardbeien 
1 eetlepel ahorn of agavesiroop 
1 eetlepel maizena +1 eetlepel water

*kruiden van Green_Gypsy
Dit kan je ook vervangen voor kaneel of speculaas kruiden en cacao

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr 
Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. 
Wel de dadels even in het warme water en mix ze daarna met het water fijn tot dat er een soort pasta ontstaat. 
Meng de havermout met de dadelpasta of ahornsiroop  , de kruiden en ei en roer dit goed door.
Verdeel dit over de bodem van je springvorm en zet het voor 5 min in de oven.
Mix met een mixer , de kwark, roomkaas , maizena , kokoksbloesemsuiker en vanille aroma in kom zodat er geen klontjes meer zijn en het beslag wat luchtiger is. 
Na de 5 min haal je bodem uit de oven en giet de vulling er op en bak je de taart af in 50 min.
Laat de taart eerst 30 min afkoelen in een openstaande oven en daarna nog 30 min buiten de oven. Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in koelkast zodat ie op kan stijven. 
Snij de aardbeien in tweeën. 
Doe de blauwe bessen en aardbeien in een pannetje met 2 eetlepels water en voeg de ahorn of agavesiroop  bij.
Verwarm dit al roerend en laat het zo’n 10 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met een eetlepel water en giet dit al roerend bij het fruit . Breng het even kort aan de kook en laat het fruit afkoelen. 
Giet het fruitmengsel op de taart en het genieten kan beginnen!! Deze taart kost wat tijd maar is het zeker waard! ;-)

Liefs Co (lette)


Delen :