No bake (ontbijt) taart met pindakaasbodem 


2  recepten in 1 ! Hoe klinkt dat ?!

Met dit recept maak je de lekkerste snackballetjes , en een bodem voor een heerlijke (ontbijt) taart!! 

Een taart met een krokante bodem ,vol vezels ,die dus prima ook als ontbijt kan en de snackballetjes gewoon lekker voor tussendoor! ;-)


Je hebt hier voor nodig :  

Voor de taartbodem ( springvorm 18 cm) of voor ongeveer 12 snackballetjes : 

75 gr pindakaas of notenpasta 

40 gr ahornsiroop *

50 gr havermout 

50 gr granen van Eat naturel **

Snufje zeezout 

Vulling : 

600 gr (lactose vrije) kwark naar keuze 

60 gr ahornsiroop * of meer naar smaak (even proeven ;-) )

6 gelatine bladen 

Topping : 

Granen van Eat naturel


Aan de slag : 

Doe een bakpapier in de springvorm .

Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. 

Meng de pindakaas , ahornsiroop en snufje zout in een kom en roer dit door elkaar . 

Voeg hier de granen en havermout bij en roer dit goed elkaar . 

Schep het mengsel in de vorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel

en zet het in de koelkast zodat het harder word. 

Maak ondertussen de vulling .

Mix met een mixer in een kom de kwark en ahornsiroop voor een paar minuten zodat het lekker luchtig word. 

Schep 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.

Voeg dit bij het kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.

Giet het kwarkmengsel op de bodem en garneer het met wat granen en zet het in koelkast voor minimaal 3 uurtjes.

Geniet er van! 


Liefs Co (lette) 

* Indien je geen fodmap volgt dan kan je honing of agavesiroop gebruiken.

** Let op niet alle granen zijn glutenvrij 


Delen :