No bake crunchy choco cheesecake
Geplaats op 21 augustus 2018 door Just by Co (lette)

Terwijl ik aan het genieten was tijdens onze vakantie kreeg ik gewoon zin om een taart te maken ! En dan moet je soms roeien met de riemen die je hebt.

Ik kocht een bakvorm die ik nog niet  had  en dook de keuken in op mijn vakantiebestemming. 

Als snel kwam ik er achter dat ik niet alle ingrediënten had die ik zou willen. Toch ontstond er al snel een heerlijke taart zonder veel poes pas! En dat met maar 5 ingrediënten en zonder oven ! 

Een heerlijke krokante chocolade bodem met een romige kwarkvulling afgetopt met lekkere zoete hollandse aardbeien. 

Je hebt hier voor nodig:
Vlaai/quiche vorm van ongeveer 28 cm (mag ook kleiner) 

Bodem: 
10 (mais) rijstwafels  
200 gr pure chocolade 72% of hoger 

Vulling: 

500 gr (lactose vrije) stevige/dikke  kwark *
40 gr zoetmiddel ahorn of agavesiroop

Topping : 
Fruit naar keuze 

Aan de slag:

Doe de rijstwafels in een boterhamzakje en kneed de wafels fijn.
Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg hier de verkruimelde rijstwafels aan toe en roer dit goed door elkaar. 
Schep het in de vorm en druk het goed aan en zet het in de koelkast zodat het hard word. 
Meng de kwark met het zoetmiddel en mix dit door elkaar en schep het op de bodem.
Garneer het met fruit en zet het nog even in de koelkast zodat het op kan stijven.
En klaar! Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen:



* Is je kwark niet stevig genoeg , gebruik er dan gelatine bij.