Naked (easter) cake 

Tijden pasen mag wat lekkers bij de koffie niet ontbreken.
In veel van mijn recepten gebruik ik havermeel, boekweitmeel of amandelmeel enz.
Tijdens een bezoekje aan de natuurwinkel ontdekte ik : rijstmeel!
Een meel wat misschien nog niet zo heel bekend is.
Rijstmeel is gluten en tarwe vrij en heeft een zachte ,licht zoete, nootachtige smaak.
Vol enthousiasme dook ik de keuken in om er een heerlijke paastaart mee te maken.
Missie geslaagd, ;-) en er zullen nog meer recepten volgen met dit heerlijke meel!

Je hebt nodig: 

2 springvormen van 18 cm 

 75 gr kokosbloesemsuiker 
5 eieren 
1 theelepel xantaangom 
100 gr bruine rijstmeel  
25 gr amandelmeel 
2 theelepels bakpoeder 
Snufje zout 

Vulling:

200 gr (lactosevrije) roomkaas
300 gr (lactosevrije) kwark 
50 gr of meer ahornsiroop of kokosbloesemsuiker (proef je vulling)

Topping:

125 gr passievrucht ,ananas of mango** 
1 eetlepel ahornsiroop of kokosbloesemsuiker 
5 gr maizena +1 eetlepel water 
15 gr pure chocolade 72% of hoger

Aan de slag:

Doe het bakpapier in springvormen en vet de zijkanten in .

Meng de melen met het zout en bakpoeder in een kom.

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker en xantaangom in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.

Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.

Zeef het meel er voorzichtig(anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.

Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.

Bak de cakes in circa 25 min af. 

Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.

Ondertussen maak je de chocolade krullen .
Smelt ondertussen de chocolade en smeer dit dun uit op een bord of bakplaat bekleed met bakpapier en zet het in de koelkast om uit te harden. Als de chocolade hard is geworden schraap je met een schilmesje er voorzichtig mooie krullen van en bewaar de krullen in de koelkast.

Ga daarna door met de vulling .
Meng de roomkaas met kwark en poedersuiker en roer dit goed door elkaar . 

Haal de cakes na 25 min uit de oven en laat ze nog even staan om af te koelen. Na ongeveer 15 minuutjes verwijder je voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)

Laat de cakes nog even staan om verder af te koelen.

Leg daarna een cake op een plat bord en doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep 2/3 van het kwarkmengsel op de cake en strijk glad. Leg de andere cake er bovenop en duw dit licht aan. Schep hier boven op de rest van het mengsel en zet het in de koelkast zodat het iets kan opstijven . 

Onder tussen maak de fruitcoulis , doe het (bevroren) fruit met 1 eetlepel water in een pannetje het vuur en laat dit pruttel totdat een saus word en roer hier de maizena vermengt met de eetlepel water er aan toe en laat dit indikken en laat het daarna afkoelen. 

Verwijder na een uur de ring van de springvorm en strijk indien nodig het kwarkmengsel aan de zijkanten met een spatel glad.

Garneer daarna met de fruitcoulis en chocolade krullen.

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)


* Let op :Doe je het fodmap dieet gebruik dan geen mango