Mokka en cookie dough cheesecake

Na het succes van de cookie dough bites kon een ware cookie dough taart niet achter blijven. 
Deze cheesecake heeft een smeuïge voedzame bodem ,een luchtige mokka vulling en koekjes deeg met pure chocolade on top! 
Klinkt goed toch?! 

Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Bodem:

1 blikje kikkererwten( uitgelekt 240 gr) 
1 banaan
1 ei 
25 gr kokosmeel
25 gr havermeel 
25 gr cacao 
25 gr agavesiroop

Vulling :

600 gr Franse kwark 
1 scoop vanille whey * 
1 zakje Nespresso mocca oplos koffie 
1 eetlepel vanille aroma 
6 gelatine bladen

*Heb je dit niet voeg dan agavesiroop of honing toe 
*Optioneel extra zoetstof

Cookie dough topping :

10 gram kokosolie 
1 el (plantaardige) melk
5 ml vanille aroma 
15 gr agavesiroop 
50 gram amandelmeel 
35 gr havermeel 
snufje zout

15 gr pure chocolade 72% of hoger

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Leg een bakpapiertje in je springvorm en vet de zijkant in. 
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water . 
Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Lek de kikkererwten uit in een vergiet . 
Doe de kikkererwten samen met de banaan, de melen , het ei, cacao, agavesiroop in een keukenmachine en mix het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak de bodem af in 15 min.
Ondertussen maak je vulling.
Doe de kwark met de vanille whey, vanille aroma en mocca oplos koffie in een kom mix het met een mixer luchtig.
*Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof er aan toe. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven. ( ongeveer 2 uurtjes) 
Ondertussen maak je de cookie dough 
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Meng de amandelmeel met de vanille aroma ,agavesiroop , snufje zout en melk en roer dit goed door. 
Voeg dan de havermeel en gesmolten kokosolie er aan toe en sneed het deeg.
Zet het even in de koelkast zodat het wat harder word.
Haal na 2 uurtjes de taart uit de koelkast en verkruimel de cookie dough over de taart.
Smelt de chocolade au bain marie en drapeer de gesmolten chocolade over taart .
Nog even een uurtje in de koelkast en klaar is je mokka en cookie dough pie!
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)


Delen: