Mokka cheesecake 2.0 

Hou jij van koffie dan is deze mokka cheesecake met voedzame bodem ,een creamy mokka vulling en afgetopt met een laagje pure chocolade echt iets voor jou!  Hoe mooi lekker en voedzaam genieten!  Klinkt goed toch?! 


Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 18 cm
Bakpapier

Bodem :

125 gr havermeel
25 gr kokosolie
25 gr kokosbloesemsuiker
1 ei
0,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Mokka Vulling :

300 gr (lactose vrije) kwark
200 gr (lactose vrije roomkaas 
1 eetlepel vanille aroma
50 gr kokosbloesemsuiker
15 gr maizena
1 zakje oplos mocca koffie (Nescafé)
1 theelepel raw cacao

Topping :

30 gr pure chocolade (72% of hoger)
Walnoten en of pecan noten

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Leg een bakpapier in je springvorm en vet de randen in.
Smelt de kokosolie.
Mix net een mixer het ei met kokosbloesemsuiker luchtig.
Voeg de kokosolie er aan toe en mix dit ook door elkaar .
Voeg langzaam het meel, bakpoeder en zout toe. Roer dit goed door en kneed het verder met je handen tot een mooie deegbal. Kneed dit goed. Verdeel het deeg over de springvorm.
Maak onder tussen de mokka crème .
Doe een zakje mocca oploskoffie en 1 theelepel cacao, vanille aroma  en de kokosbloesemsuiker in een kom en roer dit door. Voeg nu de roomkaas, kwark en maizena er aan toe en mix dit met een mixer goed door elkaar . Proef even , of je eventueel nog zoeter wil , dan extra zoetstof toevoegen.
Doe de vulling in de taartbodem en verdeel het goed. Bak de taart in 60 minuten af.
Zet de oven uit en laat de taart er nog 15 min in staan.
Daarna laat je de taart 30 min afkoelen in een openstaande oven. (Dit ivm met zo min mogelijk scheuren van de taart )
En daarna laat je de taart buiten de oven goed afkoelen en zet hem daarna voor minimaal 2 uurtjes in de koelkast zodat ie kan op kan stijven.
Smelt de chocolade au bain marie en smeer de gesmolten chocolade er over.
Zet de taart weer in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden .
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen: