Mokka cheesecake 

Koffie liefhebbers opgelet! 
Ik maakte deze verantwoorde mokka cheesecake .
Een lekker taartje gemaakt met een chocolade bodem , een vulling van mokka en een chocolade Swirl en enkele nootjes en mocca boontjes on top! 
Ook als je niet zo van koffie houd zoals ik is dit echt een genietmomentje. 

Je hebt nodig :

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem: 

75 gr havermeel 
25 gr amandelmeel 
15 gr cacao 
20 gr kokosbloesemsuiker 
1 ei 
10 ml kokosolie 
1 theelepel bakpoeder 
10 min oven 175 gr

400 gr Franse kwark
200 gr Zuivelspread 
50 gr avagesiroop 
10 ml vanille aroma 
2 theelepels cacao 
1 zakje mokka oploskoffie (Nescafé ) 
6 gelatine bladen

Topping :
pure chocolade 72% of hoger
Amandelen
Mokka boontjes 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr. 
Leg een bakpapier in de springvorm
Week de gelatine in kommetje water. 
Meng alle ingrediënten in een kom tot een mooie deegbal.
Is het deeg te droog doe er dan een klein scheutje melk bij, niet te veel anders word het plakkerig en kan je het niet goed verdelen. 
Verdeel het deeg over de springvorm en bak de bodem in 10 min af.
Maak ondertussen de vulling.
Meng de oploskoffie met de agavesiroop , vanille aroma en cacao en roer dit goed door.
Voeg hier bij de kwark en roomkaas en mix dit met een mixer luchtig .
Proef je beslag voor eventueel extra zoetstof .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door.
Haal de bodem na 10 min uit de oven en giet de vulling op de bodem en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Na 3 uur kun je de taart garneren .
Smelt de chocolade au bain marie en swirl het op de taart en strooi er nog wat amandelen en mokkaboontjes op.
Zet de taart nog even terug in de koelkast zodat de chocolade ook kan uitharden .
Is de chocolade uitgehard dan is de taart klaar en kan je er lekker van genieten! 

Liefs Co ( lette)


Delen: