Kwarktaart met browniebodem 
Geplaatst op 2 november 2018 door  Just by Co (lette)

Mijn jongste knul kwam laatst thuis met een mega grote courgette ,gekregen van een boertje uit de buurt.
Daar zou mama wel heel blij mee zijn want ze maakt er zelfs cake en taartjes mee dacht hij.
Na de pan soep die ik er van maakte had ik nog wat over en verwerkte ik het in deze lekkere brownie bodem.
Courgette in een zoet gerecht, je proeft het niet terug maar zo heb je wel een lekkere voedzame gezonde smeuige bodem. 

Wat heb je nodig :

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier 

200 gr courgette 
50 gr havermeel 
25 gr boekweitmeel 
15 gr amandelmeel 
25 gr ahornsiroop 
2 eieren 
1 theelepel bakpoeder 
1 theelepel speculaaskruiden 
25 gr cacao 
Snufje zout

Vulling:
600 gr (lactosevrije) kwark 
60 gr ahornsiroop 
10 gr amandel of vanillearoma  
6 gelatine bladen 

Aardbeien
20 gr pure chocolade 

Aan de slag :

Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in. 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Doe de courgette ,ahornsiroop en eieren in een blender en mix dit fijn dat een mooi egaal beslag. 

Doe het in een kom en voeg hier de melen, kruiden , bakpoeder en zout aan toe en roer dit goed door elkaar.
Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 20/25 min. 
Maak ondertussen de vulling , mix de kwark met ahornsiroop en amandelaroma ongeveer 5 min met een mixer of keukenmachine luchtig.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is en voeg dit bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen . 
Giet de kwarkvulling op de bodem en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast .

Smelt de chocolade au bain marie en dompel de aardbeien voor de helft in de chocolade en versier hier de taart mee.

Laat de chocolade uitharden en daarna kan het genieten beginnen!

Liefs Co (lette) 


Delen :