Kokos kanjer
Als je van kokos houd maakt deze kanjer van een taart je dag helemaal goed!
Een taart met een lekker voedzame smeuïge brownie bodem met een vleugje kokos met daar boven op een luchtige kokos vulling en pure chocolade en kokossnippers on top.
It tastes almost like a bounty!!
Je hebt hier voor nodig :
Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier
Bodem :
1 blikje uitgelekte zwarte bonen (240 gr)
100 gr dadels of 1 banaan
25 gr ahornsiroop
25 gr kokosmeel
25 gr havermeel
2 eieren
1 eetlepel cacao
Snufje zout
Vulling:
600 gr kokos kwark (Ik gebruikte protein coconut kwark met Melkunie ) of (dikke) kokos yoghurt of plantaardige kokosyoghurt
30 gr gemalen kokos
6 gelatinebladen
Optioneel 1 theelepel xanthaangom voor een extra luchtige taart .
Topping :
15 gr pure chocolade 72% cacao of hoger
Kokossnippers
Aan de slag:
Leg een bakpapier op in springvorm en vet
de zijkanten in.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Wel de dadels in warm water zodat ze wat zachter worden.
Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze onder de kraan af.
Doe de zwarte bonen, dadels of banaan , melen , ahornsiroop, cacao, eieren en snufje zout in je foodprocessor/keukenmachine en mix dit fijn dat een mooi egaal beslag.
Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 20 min.
Maak ondertussen de vulling , mix de kwark ongeveer 5 min met met een mixer of keukenmachine luchtig.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door.
Voeg nu de gemalen kokos er bij en mix dit nog even.
Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen .
Giet de vulling op de bodem en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast .
Smelt daarna de chocolade au bain marie en swirl dit over de taart.
Strooi de koskossnippers er over en klaar is je taart!
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
Delen:
* Fodmap dieet ? Dan is deze taart niet geschikt.