Kekke kletsers 

Terwijl de wind raast en de regen tikte op het raam en ik met mijn kopje thee op de bank zat kreeg ik een super leuk idee!
Taartjes met een bodem dat smaakt naar kletskoppen! 
Je weet wel van die knapperige koekjes waar van je blijft door eten  .Ze zijn alleen verre van voedzaam . 
Deze gezellige taartjes hebben een voedzame bodem dat smaakt naar dat lekkere koekje ,samen met een luchtige vanille vulling en gekarameliseerde peertjes on top is dit een van mijn favorieten geworden ! 


Je hebt voor deze gezellige taartjes nodig:

2 Springvormpjes 12 cm of 1 van 16 cm 
Bakpapier

Bodem:

25 gram (room) boter
25 gram kokosbloesemsuiker of agavesiroop 
2 eetlepels (plantaardige ) melk
Snufjes kaneel en zout 
25 gram ongezouten amandelen 
50 gram boekweitmeel

Vulling :

500 Franse kwark
1 eetlepel vanille aroma
30 gr agavesiroop 
5 gelatine bladen

Topping:

4 dadels + 75 ml water
1 peer 
1 eetlepel maizena +2 eetlepels water

Aan de slag :

Verwarm de oven voor op 200 gr. 
Snij de amandelen fijn.
Roer de boter, kokosbloesemsuiker en melk met een spatel door elkaar. Voeg de kaneel, het zout en fijne gehakte amandelen toe en roer dit ook door elkaar. Als laatste voeg je de boekweitmeel door het mengsel.
Leg een bakpapiertje in de springvormpjes en vet de zijkanten in.
Verdeel het deegmengsel over de 2 vormpjes en bak ze af in ongeveer 12 a 15 min . 
Maak ondertussen de vulling .
Wel de gelatinebladen. 
Mix de kwark met agavesiroop en vanille siroop luchtig. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taartjes in koelkast om op te stijven. 
Ga dan verder met de topping . 
Snij de peer in stukjes .
Doe de dadels (wel ze eerst even als ze nog hard zijn) met het water in de blender en mix dit fijn tot een pasta word. 
Doe de dadelpasta met de fijn gesneden peer in een pannetje laat het zo’n 5 min minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en giet dit al roerend bij de peren en laat het indikken.
Als het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen.
Haal na 3 uur de taart uit de koelkast en schep het peren mengsel er boven op en strooi er fijn gesneden amandelen over.
En klaar zijn je kekke kletsers! 😉
Geniet er van! 😃

Liefs Co (lette)


Delen: