Just apple  crumble cheesecake


Geen dag zonder (gezonde) taart! 
Deze lekkere appel kruimel cheesecake die ik maakte met voedzame ingrediënten en een chrunchy topping is zo lekker dat je haast niet geloofd dat ie gezond is.


Je hebt nodig:

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem: 

50 gr havermout 
25 gr amandelmeel
25 gr havermeel 
10 gr agavesiroop of honing 
5 gr speculaas kruiden 
5 gr kokosolie
25 ml water 

Vulling:

400 gr franse kwark 
200 gr zuivelspread naturel of roomkaas 
40 gr agavesiroop of honing 
10 ml vanille aroma 
2 eieren 

1 Appel
Handje rozijnen 
1 theelepel kaneel 
Scheutje citroensap 

Topping: 

50 gr havermout 
10 gr agavesiroop of honing 
5 gr kaneel 
15 gr kokosolie 

Aan de slag: 

Doe het bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten van de springvorm in. 
Verwarm de oven voor op 175 gr. 
Smelt de kokosolie en voeg daar de rest van de ingrediënten van de bodem bij en kneed dit tot een deegbal en verdeel het over de bodem van je springvorm.
Schep dan de kwark , zuivelspread , eieren, zoetstof en vanille aroma in een kom en mix dit met een mixer goed door. 
Snij de appel in stukjes en doe het in een kom en voeg daar rozijnen en kaneel bij. Doe een klein scheutje citroensap in een pannetje op het vuur en stoof als ware de appeltjes en rozijnen .
Smelt dan de kokosolie van de topping en voeg hier bij de zoetstof en kaneel en roer dit goed door.
Giet nu het kwark mengsel op je bodem in de springvorm, verdeel dan het appel rozijnen mengsel er over en als laatste verdeel je de crumble topping er over.
Bak de taart af in 60 min. 
Laat de taart even af koelen en zet hem daarna in de koelkast voor minimaal 2 uurtjes zodat is extra op kan stijven.
Daarna aansnijden en genieten!! 😃

Liefs Co (lette)

Delen: