Hopjes vla taart

Hopjesvla vroeger als kind was ik er al dol op maar wat ik me altijd afvroeg en nog steeds trouwens, waarom zit zo'n lekker toetje in een kleine verpakking?! 

Met deze gedacht ben ik het gewoon zelf gaan maken en ik zal je zeggen het smaakt echt naar hopjes vla! 
Samen met een lekkere smeuïge brownie bodem , een vanille vulling, hopjesvla en stukje pure chocolade on top is dit taartje een waar genietmomentje geworden .


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Bodem :

75 gr havermeel 
25 gr amandelmeel
15 gr agavesiroop of kokosbloesemsuiker 
2 eieren 
10 gr cacaopoeder 
1 theelepel choco loco * 
Snufje zout

Vanille vulling:

500 gr Franse kwark 
25 gr agavesiroop 
1 eetlepel vanille aroma 
5 gelatine bladen

Hopjes vla :

50 gr honing ( hou je van zoet pak dan 75 gr) 
300 ml halfvolle melk
1 zakje Nespresso mokka + 100 ml gekookt water 
25 gram maizena
2 gelatine bladen

Aan de slag:

Begin met de hopjesvla .
Meet 300 ml melk af en doe het in een kom. 
Meng het zakje mokka oploskoffie met 100 ml gekookt water in een kopje en roer dit door. Meng de maizena met 5 eetlepels melk (haal van je de 300 ml af) in een kommetje en meng dit goed door zodat er geen klontjes meer zijn.
Meng de melk met de koffie door elkaar . 
Doe dan de honing in een pannetje op het vuur. Roer dit net zo lang door tot dat het dikker , donkerder en stroperig word.
Zet het vuur nu lager en schenk het melk/mokka mengsel al roerend voorzichtig/afblussend bij de honing en blijf dit goed doorroeren tot het kookt .
Daarna giet je ook al roerend het maizenmengsel er bij en blijf doorroeren totdat het mengsel de dikte heeft van vla. 
Als het mengsel de gewenste dikte heeft doe het in een andere kom en laat je het afkoelen .
 ! Let op ! Kom niet in de verleiding om tussen door te snoepen van deze lekkere vla 
Want als je er een hapje van hebt genomen, kunnen er enzymen uit je speeksel in zijn gekomen, die de verbindingen in de vla afbreken waardoor het vloeibaar word. 
Al is de verleiding heeeel groot zo lekker!!

Verwarm de oven voor op 175 gr 
Doe een bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in . 
Doe de gelatinebladen in een kommetje water. 
Mix met een mixer de eieren luchtiger .
Schep de melen , cacaopoeder ,agavesiroop , choco loco en zout er bij en mix dit goed door. 
Schep het mengsels in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de brownie bodem af in ongeveer 10 min af.
Onder tussen maak je de vanille vulling. 
Mix met een mixer de kwark met agavesiroop en vanille aroma luchtig. 
Doe 2 eetlepels van je vanille kwarkmengsel in een pannetje op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine bij. 
Voeg dit nu bij de rest van je vanille vullingmengsel. 
Haal de bodem uit oven .
Schep de vanillekwark op de bodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven. 
Na ongeveer 2 uur ga je verder met de topping. 
Doe 2 eetlepels van de hopjesvla in een pannetje op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine bij. 
Voeg dit nu bij de rest van de hopjes vla en roer dit goed door.
Schep dit bovenop de vanille vulling en zet de taart in koelkast om op te stijven . ( nog weer minimaal 2 uur) 
Rasp daar na nog wat pure chocolade er over en klaar is je hopjesvla taart om aan te snijden.
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

*Kruiden van Green_Gypsy Heb je dit niet voeg dan een snufje gember, nootmuskaat en kaneel toe.


Delen: