Griesmeelpudding pie *

 Griesmeelpudding een ouderwets lekker toetje! 
Als kind smulde ik van de griesmeelpudding die mijn oma maakte. 
Bij de gedachte aan haar kwam ik een tijd terug op het idee om een griesmeelpudding taart te maken, die toch enigszins voedzaam is. 


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier

Bodem :

75 gr havermeel
25 gr amandelmeel
10 gr kokosolie 
1 eetlepel agavesiroop of honing 
1 ei

Vulling:

1 L (plantaardige) melk
100 gr tarwe griesmeel 
75 gr agavesiroop of honing 
5 gelatine bladen 
Optioneel extra zoetstof naar smaak , proef je griesmeelpudding

Topping :

250 gr rood fruit bv kersen,framboos of aardbei (diepvries) +2 eetlepels water 
1 eetlepel agavesiroop of honing 
0,5 eetlepel maizena +1 eetlepel water

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr 
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine in een kommetje koud water . 
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom en roer en kneed dit goed door.
Bekleed hier mee je springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem af in 10 min.
Ondertussen maak je vulling.
Kook 1 L (amandel) melk.
Voeg als de melk kookt de agavesiroop er bij en en al roerend de griesmeel en laat zit zachtjes 3 a 5 min doorkoken . Af en toe roeren. 
Voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is en roer dit nog even goed door. 
Draai het vuur uit en laat de pudding wat afkoelen .
Giet het mengsel op de bodem en laat het eerst een beetje afkoelen en zet de taart daarna in de koelkast om op te stijven.( minimaal 4 uur, liefst iets langer ) 
Is je taart klaar dan doe het bevroren fruit in een pannetje met 2 eetlepels water (snij de aardbeien wat fijner) en voeg de agavesiroop of honing er bij.
Verwarm dit al roerend en laat het zo’n 10 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met een eetlepel water en giet dit al roerend bij het fruit . Breng het even kort aan de kook zodat het indikt en laat het fruit afkoelen. 
Giet het fruitmengsel op de taart en het genieten kan beginnen!! 😃

Liefs Co (lette)

* Dit recept is niet geschikt als je het fodmap dieet volgt.

Delen: