Gezonde kwarktaart met fruit vulling
Geplaatst op 4 mei 2018 door  Just by Co (lette)

Geen dag zonder taart! 

Wederom een gezonde taart want wat is er nou mooier om elke dag te kunnen genieten van een taart die ook nog eens goed voor je is! 

In deze taart met voedzame chocolade bodem daar zit een heerlijke fruit laag tussen de luchtige kwark vulling verstopt!

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm 18 cm 

Bakpapier

Bodem:

65 gr havermeel 
25 gr amandelmeel
25 gr ahornsiroop 
10 gr cacao poeder 
1 theelepel kaneel
2 eieren 
snufje zout

Vulling: 

600 gr (lactose vrije ) kwark
60 gr ahornsiroop 
6 gelatine bladen

150 gr verse frambozen 
1 eetlepel ahornsiroop 
1 eetlepel vanille aroma 
1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water 

Topping : 

15 gr pure chocolade 72% of hoger 

Aan de slag :

Verwarm de oven voor op 175 gr. 

Leg een bakpapiertje in de springvorm.
Doe de melen , kaneel , cacao , bakpoeder en snufje zout in en kom en voeg hier de ahornsiroop en eieren aan toe en roer dit door elkaar.

Verdeel het deegmengsel over de bodem en bak het af in ongeveer 12 min . 

Maak ondertussen de vulling .
Wel de gelatinebladen. 

Doe de frambozen met de ahornsiroop en vanille aroma in een pannetje op het vuur en laat dit sudderen tot het een coullis word. 

Doe de maizena met 2 eetlepels water in een kommetje en roer dit door elkaar en voeg dit bij de frambozen coulis en laat dit indikken en draai daarna het vuur uit en laat het afkoelen .
Mix de kwark met ahornsiroop met een mixer luchtig. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door.
Giet iets minder dan de helft van dit mengsel op de bodem en zet het voor een half uurtje in de koelkast . 

Schep daarna de frambozen coulis in het midden van de kwarkvulling in je springvorm en schep hier de rest van je kwark vulling boven op. 

Zet de taartje in koelkast om op te stijven.(minimaal 3 uur)
Als de taart klaar is kan je nog wat gesmolten pure chocolade er over swirlen!
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen :