Crispy cheesecake met kokos en frambozen
Geplaatst op 14 april 2018 door  Just by Co (lette)

Gezonde taartjes, ik hou er van! 
Waarom? Omdat je ook heel lekker verantwoord kan genieten.
Klinkt mooi toch ,taart eten die ook nog eens gezond is.
Deze taart heeft een krokante chocolade bodem gemaakt van gepofte quinoa.
Quinoa is een echte superfood en bevat naast veel eiwitten en vezels ook veel vitamines en mineralen.
Samen met de heerlijke romige kokos vulling en een marmer effect frambozen topping maakt dit weer een voedzaam geniet momentje.
Gluten en lactose vrij en fodmaparm.
Deze taart doet het ook als ontbijttaart.

Je hebt nodig : 

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier 

Bodem : 

25 gr gepofte quinoa 
50 gr pure chocolade 72% of hoger 

Vulling : 

500 gr (lactose vrije) kwark   
100 gr (lactose vrije) roomkaas 
50 gr ahornsiroop of agavesiroop 
30 gr gemalen kokos 
6 gelatine bladen 

Topping: 

75 gr frambozen + 2 eetlepels water 

Aan de slag:

Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water .
Smelt de pure chocolade au bain marie en roer hier de gepofte quinoa door.
Schep dit in je springvorm en verdeel dit over de bodem en druk met de achterkant van je lepel goed aan.
Zet de springvorm in de koelkast . 
Ondertussen ga je verder met de vulling.  
Mix de kwark met ahornsiroop met een mixer luchtig.
*Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan eventueel extra zoetstof toe.
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu samen met de gemalen kokos bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door.  
Giet dit op de bodem. 
Ga verder met de topping.
Doe de frambozen met het water in pannetje op het vuur en laat dit sudderen tot het een coulis word .
Druppel met een theelepel de frambozen coulis over de bovenkant van de cheesecake en ga hier met een satéprikker doorheen om het marmer effect te krijgen . 
Zet de taart voor minimaal 3 uurtjes in de koelkast om op te stijven . 
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen :