Chrispy choco mandarijn cheesecake
Is het geen plaatje? :-)
Ik blijf het een uitdaging vinden om te experimenteren met de ingrediënten.
Dit keer heb je geen oven nodig maar wel cornflakes !
Cornflakes ? Ja voor een lekker krokante bodem met daarop een sinaasappel mandarijn vulling, Yum!
Je hebt hier voor nodig :
Springvorm 18 cm
Bakpapier
Bodem:
50 gr pure chocolade 85%
100 gr (gluten vrije) cornflakes
15 gr ahornsiroop
Vulling:
600 gr (lactose vrij) kwark
1 mandarijn
50 a 75 gr sinaasappel marmelade ( hoeveelheid naar smaak )
1 eetlepel vanille aroma
6 gelatine bladen
Beetje sinaasappelrasp
Optioneel 1 theelepel xantaangom voor een extra luchtig effect.
Topping:
1 mandarijn
10 gr pure chocolade 85%
Aan de slag:
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water .
Doe de cornflakes in een boterhamzakje en kneed dit heel fijn.
Smelt de pure chocolade au bain marie en roer hier de fijn geknede cornflakes door.
Voeg er nog wat ahornsiroop en toe en roer dit goed door elkaar.
Schep dit in je springvorm en verdeel dit over de bodem en druk met de achterkant van je lepel goed aan.
Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard word.
Ondertussen ga je verder met de vulling.
Mix de kwark met sinaaasappel marmelade met een mixer luchtig.
*Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan eventueel extra zoetstof toe.
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Pel de mandarijn en snij die in kleine stukjes en roer het door het kwarkbeslag en giet het daarna op de bodem.
Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 1,5 uur om op te stijven.
Garneer daarna de taart met de mandarijn partjes en swirl er gesmolten chocolade over .
Zet de taart daarna nog voor minimaal 1,5 uur in de koelkast.
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
Delen :