Chocolade stracciatella pie 

Banaan en chocolade als je het mij vraagt een gouden combinatie! Voor mijn kleinste mannetje maakte ik deze  voedzame luchtige chocolade cake met een stracciatella vulling van kwark en stukjes pure chocolade en banaantjes on top! Omdat hij mama zijn taartjes zo gemist had op vakantie! Weer een lekker en voedzaam genietmomentje ! 

Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Cake:

150 gr havermeel
50 gr amandelmeel
50 gr agavesiroop of kokosbloesemsuiker 
4 eieren 
20 gr cacaopoeder 
2 theelepels bakpoeder

Vulling en Topping :

500 gr franse kwark 
50 gr agavesiroop
1 eetlepel vanillearoma 
5 gelatine bladen 
25 gr pure chocolade 72 % of hoger

Topping:

1 banaan

Aan de slag:

Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de zijkant in . 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Rasp de chocolade. 
Meng de kwark met de agavesiroop en vanillearoma mix dit met een mixer luchtig.
*Proef je beslag voor eventueel extra zoetstof .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door .
Voeg als laatste de geraspte chocolade er aan toe en zet dit nu in de koelkast zodat het wat kan op stijven.
Mix met een mixer de eieren 5 min luchtig. 
Schep de melen , agavesiroop/kokosbloesemsuiker , cacaopoeder en bakpoeder in kom en roer dit goed door en schep dit bij de luchtig geklopte eieren en roer dit ook goed door.
Schep het mengsels in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak cake af in ongeveer 13 a 15 min af.
Haal de cake uit oven en laat hem afkoelen.
Als de cake afgekoeld is snij dan de taart voorzichtig horizontaal door en haal de bovenkant er af.
Verdeel ongeveer 3/5 deel van het kwarkmengels op de cake en leg de bovenkant er weer en schep de rest van het kwarkmengsel daar weer bovenop. 
Zet de taart in de koelkast voor min 2 uur zodat ie op kan stijven. 
Als je de taart serveert snij dan de banaan in plakjes en leg ze er op samen met de geraspte chocolade. 
En klaar is je genietmomentje! 😃

Liefs Co (lette)


Delen: