Chocolade cake met aardbeien

Made with love❤️, voor je moeder , ja zondag is het Moederdag! Of gewoon voor jezelf een lekker genietmomentje . Een luchtige chocolade cake , met een romige vulling met aardbeien en pure chocolade on top! Zo lekker!!

Je hebt nodig

1 springvorm van 18 cm 
75 gr kokosbloesemsuiker 
5 eieren 
1 theelepel xantaangom 
50 gr bruine rijstmeel  
25 gr amandelmeel 
25 gr pure cacao 
2 theelepels bakpoeder 
Snufje zout 

Vulling : 

200 gr (lactosevrije) roomkaas
400 gr (lactosevrije) kwark 
100 gr aardbeien 
50 gr of meer * ahornsiroop of ander zoetmiddel meer naar keuze
4 eetlepels bietensap voor de mooie roze kleur
4 gelatine bladen 

Topping :

25 gr pure chocolade 72% of hoger
Aardbeien 

Aan de slag:

Doe het bakpapier in springvorm en vet de zijkanten in.

Wel de gelatine in koud water. 

Meng de melen , cacao met het zout en bakpoeder in een kom.

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker en xantaangom in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.

Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.

Zeef het meel er voorzichtig(anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.

Giet het mengsel in de bakvorm en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.

Bak de cake in circa 25 min af. 

Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.

Ga daarna door met de vulling . 

Meng de roomkaas, kwark en ahornsiroop en roer dit goed door elkaar . Doe hier 4 eetlepels bietensap bij voor de mooie roze kleur .
Snij de aardbeien in kleine stukjes. 

Haal de cake na 25 min uit de oven en laat deze nog even staan om af te koelen. Na ongeveer 15 minuutjes verwijder je voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)

Laat de cake nog even staan om verder af te koelen.

Leg daarna de cake op een plat bord en snij de cake horizontaal in tweeen . 

Doe de ring van de springvorm er weer omheen.

Schep 2 eetlepels van het kwark mengsel in pannetje en zet het op het vuur . 

Knijp de week geworden gelatine uit en doe die hier bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is en voeg het bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.

Laat het mengsels afkoelen en zet het even in koelkast.
Na 30 min schep ongeveer 3/4e van je mengsel boven op de cake en strijk glad. Strooit hier de fijn gesneden aardbeien op en leg de andere cake er bovenop en duw dit licht aan. Schep hier boven op de rest van het mengsel en zet het in de koelkast zodat het iets kan opstijven . 

Verwijder na 3 uur de ring van de springvorm en strijk indien nodig het kwarkmengsel aan de zijkanten met een spatel of mesje glad.

Ondertussen maak je van de aarbeien hartjes . Snij het kroontje er af , halveer de aardbei en snij er een v vormpje uit zodat het een hartje word . 

Smelt de chocolade au bain marie en swirl die over de taart en garneer het met de aardbeien . 

Geniet er van! 


Liefs Co (lette)

* Proef je vulling.

Dit recept is geschikt tijdens het fodmapdieet