Bramen en bessen pie

Is het geen plaatje ?! Deze taart bevat een vulling van bramen en bessen en een heerlijke robuuste smeuïge bodem van voedzame ingrediënten waaronder kikkererwten? Kikkererwten? Ja zo reageerde mijn jongens ook! Maar toen de taart op was zeiden ze , je proeft het niet eens mama! Kortom van deze taart word iedereen blij !


Je hebt hier voor nodig:

Bodem:

1 blikje kikkererwten( uitgelekt 240 gr) 
1 banaan
1 ei 
25 gr kokosmeel
25 gr havermeel 
25 gr agavesiroop 
1 eetlepel cacao (15gr)

Vulling :

700 gr Franse kwark 
40 gr agavesiroop
1 eetlepel vanille aroma 
8 gelatine bladen 
50 gr blauwe bessen
50 gr bramen + 2 eetlepels water

Topping:

125 gr blauwe bessen 
75 gr bramen
1 eet lepel maizena + 4 eetlepels water

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Leg een bakpapiertje in je springvorm en vet de zijkant in. 
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water . 
Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Lek de kikkererwten uit in een vergiet . 
Maak de kikkererwten samen met de banaan, de melen , het ei, cacao, agavesiroop fijn met een keukenmachine en zorg ervoor dat het een egaal mengsel word. 
Giet het mengsel in de springvorm en bak de bodem af in 15 min.
Ondertussen maak je vulling.
Doe de kwark met de vanille aroma en agavesiroop in een kom mix het met een mixer luchtig.
Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof er aan toe. 
Schep 300 gr in een andere kom. 
Doe de hoeveelheid bramen en bessen wat je nodig hebt voor de vulling in een pannetje op het vuur met 2 eetlepels water en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur en voeg dit bij de 300 gr kwark . 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes (4 stuks) bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven. ( ongeveer 2 uurtjes) 
Daarna ga je verder met de vanille vulling . 
Schep daar ook 2 eetlepels van het mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes (4 stuks) bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door en giet dit op de bramen en bessen vulling en zet hem weer voor 2 uur in de koelkast . 
Daarna maak je topping.
Doe de hoeveelheid bramen en bessen die je nodig hebt voor topping in een pannetje op het vuur met 2 eetlepels water en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Meng 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels water en voeg dit bij de bramen en bessen en laat het indikken.
Het word snel te dik, voeg er dan nog wat water en tot dat het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen.
Haal na 4 uur de taart uit de koelkast en schep het bramen en bessen mengsel er op en rasp er nog wat pure chocolade over! 
Klaar om er van te genieten! 😃

Liefs Co (lette)


Delen: