Bananen twist


Bananen , het favoriete stukje fruit van velen.
Dat is ook niet zo gek want deze energiebom!! is super lekker en zit ook nog eens vol vezels .

 Vezels zijn cruciaal voor een goede darmwerking en zijn van positieve invloed op je algehele gezondheid.
Ook is het mijn favoriete fruit , en ik heb het verwerkt in deze cheesecake met een lekkere chocolade bodem , een luchtige vulling en een lekker creme laagje van dadels en bananen.

Je hebt nodig :                                                                                
Springvorm 20 cm
Bakpapier

Bodem:

75 gr havermeel
25 gr amandelmeel
1 eetlepel raw cacao
2 eieren of 10 gr chiazaad + 75 ml water  
1 eetlepel agavesiroop

Vulling:

100 gr dadels +100 ml warm water
1 eetlepel kokosolie
1,5 bananen 

800 gr kwark
4 eetlepels agave siroop (of meer naar smaak proef je beslag)
8 gelatine blaadjes

Topping :
cacao poeder  en eventueel de halve banaan wat je over hebt van de vulling 

Aan de slag :

Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel het chiazaad in het water.
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje water.
Doe ook de dadels in het water zodat ze wat zachter worden.
Doe de rest van ingrediënten van de bodem in een kom en voeg hier als laatste de eieren of het gewelde chiazaad met water  bij en roer dit goed door dat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Bekleed je springvorm met een bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en bak het af in 10 min.
Laat de bodem even afkoelen.
Ondertussen maak je de dadelpasta , doe de dadels en water in een blender en mix dit fijn zodat er een soort pasta ontstaat .Doe de dadelpasta in een kom en voeg hier de gesmolten kokosolie bij en roer dit goed door.
Verdeel de dadelpasta over de bodem en leg daar bovenop de in plakjes gesneden bananen en zet het even in de koelkast zodat het wat aan kan opstijven.
Doe de kwark in een kom en voeg de agavesiroop er aan toe en mix dit met een mixer luchtiger. Proef je beslag , als je het wat zoeter wilt voeg dan extra zoetstof aan toe.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkvullingmengsel en mix dit nog even goed door.
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven. (minimaal 3 uur)
Nadien strooi je de raw cacao poeder er over met theezeefje.
Dan is je bananatwist klaar om er van de genieten!! 


Liefs Co(lette)

 

Delen: