Just apple cheesecake 

Het is je misschien al opgevallen dat ik een grote liefde heb voor cheesecakes.
In vele varianten al gemaakt! 
Geïnspireerd door Bananatwist  ( zie recept op mijn site 

Maakte ik Just apple cheesecake.
Een lekkere cheesecake met een krokante bodem bedekt met een heerlijk zoet appelmengsel bedekt onder een luchtige vanille vulling met on top een smaakvolle crumble
.


Je hebt nodig : 

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem :

50 gr havermout 
25 gr havermeel 
25 gr amandelmeel 
1 theelepel speculaas kruiden of kaneel 
10 gr chiazaad + 75 ml water of 1 ei 
10 gr agave siroop of honing 

Vulling :

100 gr dadels +130 ml warm water 
2 kleine appels 
40 gr rozijnen 
1 theelepel kaneel 

700 gr Franse kwark 
7 gelatine blaadjes 
1 theelepel vanille aroma 
40 gr agave siroop of honing 

Topping :

50 gr amandelmeel 
1 theelepel kaneel
1 eetlepel agavesiroop of honing 
1 eetlepel kokosolie 

Aan de slag : 

Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel het chiazaad in het water.
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje water. 
Doe ook de dadels in het water zodat ze wat zachter worden. 
Snij de appel in kleine stukjes . 
Doe de rest van ingrediënten van de bodem in een kom en voeg hier als laatste het gewelde chiazaad met water bij en roer dit goed door dat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Bekleed je springvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. (Tip met de achterkant van een lepel smeer je het deeg zo uit ) 
Maak ook al vast de crumble topping zodat het tegelijk met de bodem in de oven kan. 
Smelt de kokosolie . Meng alle ingrediënten van de topping in een kom en voeg daar de kokosolie bij en roer dit goed door zodat het dikkere kruimels worden. Is het nog te droog doe er dan iets water bij.
Verdeel het over een bakpapier en bak het af zodat het wat krokanter word. 
Bak ook de bodem af , crumble en bodem kunnen tegelijk in de oven, beide 10 min baktijd. 
Ondertussen maak je de dadelpasta , doe de dadels en water in een blender en mix dit dat er een soort pasta ontstaat . 
Doe dit in een kom en voeg hier de fijn gesneden appels, rozijnen en kaneel aan toe en roer dit goed door. 
Laat de bodem even afkoelen. 
Verdeel het appel/rozijnen mengsel over de bodem en druk dit goed aan. 
Doe de kwark in een kom en voeg de agavesiroop en vanillearoma aan toe en mix dit met een mixer luchtiger. Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof aan toe. 
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkvullingmengsel en mix dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart een half uurtje in de koelkast om op te stijven. 
Na dat half uurtje strooi je de crumble topping over de taart en laat je hem nog minimaal 3 uur in de koelkast staan om op te stijven. 
Dan is je Just Apple cheesecake klaar om er van de genieten!! 


Liefs Co (lette)

Delen: