Appel kwarktaart

Ik kan hier een heel verhaal over maken maar deze appel kwarktaart is gewoon vet lekker! O,nee vet is dat is ie niet! ;-)
Door de voedzame ingrediënten zelfs te eten als ontbijt!

Wat heb je hier voor nodig :

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Bodem:

50 gr havermeel 
50 gr havermout 
25 gr amandelmeel 
1 ei 
10 gr kokosolie 
1 eetlepels agavesiroop 
1 theelepel pumpink spices* Green_Gypsy

Vulling:

600 gr franse kwark 
60 gr agavesiroop 
1 eetlepel vanille aroma 
6 gelatine bladen

Topping:

5 dadels 
25 gr rozijnen 
100 ml warm water
1,5 appels 
1 theelepel pumpink spices *
1 eetlepel maizena +1 eetlepel water
Pecan nootjes en amandelschaafsel

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water . 
Smelt de kokosolie . 
Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom en roer en kneed dit goed door.
Bekleed hier mee de springvorm en druk het goed aan . 
Bak de bodem af in 10 min.
Ondertussen maak je vulling.
Doe de kwark met de vanille aroma en agavesiroop in een kom mix het met een mixer luchtig.
Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof er aan toe. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven ( ongeveer 3 uurtjes) 
Ondertussen maak je topping.
Wel de dadels en rozijnen in 100 ml warm water. (30 min)
Snij de appels in kleine stukjes.
Doe de dadels, rozijntjes en het water in een blender en mix dit heel fijn.
Doe het daarna in een pannetje op het vuur en schep de appeltjes er bij en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Meng 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water en voeg dit bij het appelmengsel en laat het indikken.
Als het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen.
Haal na 3 uur de taart uit de koelkast en schep het appel mengsel er boven op en strooi er nog wat pecan nootjes en amandelschaafsel over.
En klaar is je appel kwarktaart! 
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

* Heb je dit niet , gebruik dan kaneel of speculaas kruiden


Delen :