Appeltaart cheesecake 2.0

Geplaatst op 30 december 2017 door Just by Co (lette)

Appeltaart is altijd een goed idee!
Deze appeltaart cheesecake is gemaakt van voedzame ingredienten , een lekkere bodem met luchtige creamy vulling en afgetopt met een heerlijke coulis van appels, dadels en rozijnen.
Echt een voedzaam genietmomentje ! 


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 cm
Bakpapier

Bodem:

150 gr havermeel
25 gr kokosolie
15 gr ahorn of agavesiroop
1 ei
2 theelepel speculaas kruiden
1 theelepel bakpoeder

Vulling:

300 gr (lactosevrije ) kwark
200 gr (lactosevrije) roomkaas of zuivelspread
40 gr ahorn of agavesiroop
5 gelatine bladen

Topping:

6 dadels
25 gr rozijnen
100 ml warm water
1,5 appels
1 theelepel pumpkin spices*  of kaneel of speculaaskruiden
1 theelepel maizena +1 theelepel water


Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr .

Leg een bakpapiertje in je springvorm en vet de zijkanten in. 

Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water . 

Smelt de kokosolie . 

Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom en roer en kneed dit goed door.

Bekleed hier mee de springvorm en maak een opstaande rand. 

Bak de bodem af in 15 min.

Ondertussen maak je de vulling.

Doe de kwark , de roomkaas of zuivelspread samen met de ahorn of agavesiroop in een kom mix dit met mixer lekker luchtig.

Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof er aan toe. 

Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 

Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door. 

Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven ( ongeveer 2 uurtjes)
Ondertussen maak je topping.

Wel de dadels en rozijnen in 100 ml warm water. (30 min)

Snij de appels in kleine stukjes.

Doe de dadels, rozijntjes en het water in een blender en mix dit heel fijn.

Doe het daarna in een pannetje op het vuur en schep de appeltjes er bij en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur.

Meng de maizena met water tot een glad papje en voeg dit bij het appelmengsel en laat het indikken.

Als het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen.

Haal na 2 uur de taart uit de koelkast en schep het appel mengsel er boven op en strooi er nog wat pecan nootjes en amandelschaafsel over en zet de taart nog weer voor een uurtje in de koelkast zodat het appelmengsel mee in de kwarkvulling kan opstijven . 

Is je appel kwarktaart klaar, geniet er lekker van!


Liefs Co (lette)

* Green_Gypsy

** Fodmap dieet? Vervang de topping voor fodmaparm fruit , bv aardbeien , blauwe bessen . Doe 200 gr fruit in pannetje met 2 eetlepels water en 1 eetlepel ahornsiroop en zet het op het vuur en laat het sudderen tot dat het een coulis word. Roer er dan nog een 0,5 eetlepel maizena aangemengd met 1 eetlepel water door zodat het indikt. Even afkoelen en schep dit na 2 uurtje dat de taart in koelkast heeft gestaan over de vulling. 


Delen: