Aardbeien sensatie 2.0 ( No bake versie)
Geplaatst op 14 maart 2018 door Just by Co (lette)
Ook al weet ik best het een en andere over voeding, het fodmap dieet* kan en wil en je niet alleen.
Na heel veel informatie te hebben gelezen heb ik een afspraak gemaakt bij een dietiste om mij te kunnen helpen. ( Dit dieet advies kreeg ik van mijn MDL arts)
Ik hou nu eenmaal van kwarktaartjes en die wil ik gewoon kunnen blijven eten zonder klachten te krijgen.
Daardoor ontstond het idee om een 2.0 versie te maken van de aardbeien sensatie.
Dit keer heb je geen oven nodig, hoe handig is dat !
Deze no bake versie heeft een lekkere zoete chocolade bodem met een luchtige vulling van verse aardbeien.
Voedzaam gluten vrij, lactose vrij en fodmap arm*
Je hebt nodig:
Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier
Bodem:
100 gr (gv) havermeel
50 gr amandelmeel
50 gr pure chocolade 72% of hoger
25 gr ahornsiroop
25 ml (plantaardige) melk
Vulling:
400 gr (lactose vrije) kwark
100 gr aardbeien + 3 eetlepels water
25 gr ahornsiroop *
5 gelatine bladen
Topping:
Aardbeien en blauwe bessen
cacaonibs
Aan de slag :
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water .
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Meng de melen in een kom en voeg hier de gesmolten chocolade , ahornsiroop en melk bij en roer dit goed door zodat het meel opgenomen is in de chocolade.Verdeel dit mengsel over de springvorm en maak een opstaande rand en
druk de bodem goed aan met je vingers.
Zet de bodem in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling.
Mix de kwark samen met de ahornsiroop met een mixer luchtig.
*Proef je beslag , als je het zoeter wilt voeg dan eventueel extra zoetstof toe.
Snij de aardbeien in stukjes en doe ze samen met het water in pannetje op het vuur en laat dit sudderen zodat het een soort saus word.
Voeg hier de week geworden gelatine bij en roer dit goed door zodat de gelatine is opgelost.
Voeg dit nu bij je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door.
Giet dit op de bodem en zet de taart voor een uurtje in koelkast om op te stijven.
Na dat uurtje maak je de topping. Snij de aardbeien in tweeën of vieren (ligt aan de grote van de aardbeien) en verdeel ze over de taart en strooi er nog wat blauwe bessen en cacao nibs over.
De aardbeien en blauwe bessen kunnen nu mee opstijven in de kwark .
Zet de taart weer terug in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
Geniet er van! :-)
Liefs Co (lette)
Delen:
*Fodmap is een dieet voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.
Elke letter staat voor een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken
dat die voor klachten kunnen zorgen.