Aardbeien sensatie 

Aardbeien , het fruit dat je waarschijnlijk het meest associeert met de zomer.
Dit zomerse fruit is niet alleen heerlijk maar ook nog eens supergezond! De aardbei zit namelijk tjokvol vitaminen, mineralen en is geliefd bij jong en oud!


Voor deze taart met de mooie rode vrucht heb je nodig:

Springvorm 20 cm
Bakpapier

Bodem:

150 gr havermeel
25 gr kokosolie
25 gr kokosbloesemsuiker 
1 ei 
1 eetlepel raw cacao 
0,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Vulling:

300 gr (lactosevrije) kwark
100 gr aardbeien 
30 gr ahornsiroop 
10 gr vanille aroma
4 gelatine bladen

Topping :

Aardbeien 
Cacao nibs of stukjes pure chocolade 

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapier in je springvorm en vet de randen in .
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Meng in een kom het meel samen met de cacao , bakpoeder en zout .
Smelt de kokosolie en doe dit samen met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer . 
Voeg het ei er aan toe en klop tot een luchtig egaal mengsel .
Mix nu op een lage stand en voeg langzaam het meel,bakpoeder , cacao en zout toe. Mix tot het goed door en kneed het verder met je handen tot een mooie deegbal. Kneed dit even goed door. Verdeel het over de springvorm en maak een opstaand randje.
Zet de bodem in de oven bak het af in 12 a 15 min. 
Ga nu verder met de vulling.
Mix de kwark met ahornsiroop en vanille aroma met een mixer luchtig . 
Snij de aarbeien in stukjes en doe ze samen met 2 eetlepels water in een pannetje op het vuur zodat het een soort saus word. Voeg hier de week geworden gelatine bij en roer dit goed door zodat de gelatine is opgelost.
Voeg dit mengsel bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door. 
Haal de bodem uit oven en giet je vulling op de bodem. 
Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast .
Na de 2 uur maak je de topping. Snij de aardbeien in tweeën en verdeel ze over de taart en strooi er nog wat cacao nibs over. De aardbeien kunnen nu mee opstijven in de kwark .
Zet de taart weer terug in de koelkast voor ongeveer 2 uur. 
Geniet er van! :-)

Liefs Co (lette)

Delen: