Aardbeien kwarktaart met kokos 
Geplaatst op 20 juni 2018 door   Just by Co (lette)

Hou jij ook zo van kokos? Dan is dit echt wat voor jou! Een heerlijke kokos bodem met een luchtige kwarkvulling af getopt met een lekker laagje zoete aardbeien , Yum ! 

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier 

bodem : 

2 eiwitten 
25 gr havermeel 
75 gr gemalen kokos
25 gr ahornsiroop 

Vulling: 

600 gr (lactose vrije ) kwark   
60 gr ahornsiroop 
6 gelatine bladen 
Optioneel 1 theelepel xanthaangom  *
Optioneel gemalen kokos , hoeveelheid naar wens 

Topping: 

200 gr verse aardbeien 
1 eetlepel ahornsiroop 
2 eetlepels water 
2 gelatine blaadjes 
Kokossnippers 


Aan de slag:

Wel de gelatineblaadjes in kom met koud water. 
Verwarm je oven voor op 200 gr
Doe een bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in .
Scheid de eiwitten van het eigeel.* of gebruik kant en klaar eiwit van bv two chicks .
Mix met een keukenmachine of mixer de eiwitten samen met de ahornsiroop op de hoogste stand net zolang zodat het stijf is.

Meng de kokos met het havermeel in een kom door elkaar. 
Roer dit nu voorzichtig door de opgeklopte eiwitten .
Verdeel het kokosmengels over de bodem van de springvorm en zet het in de oven voor 15 minuutjes.
Maak ondertussen de vulling .
Mix met een mixer in een kom de kwark, ahornsiroop en optioneel de xanthaangom* goed zodat het lekker wat luchtiger word.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en roer dit goed door.
Haal de bodem uit de oven en laat de bodem afkoelen .
Giet de kwarkvulling op de kokosbodem en zet het in koelkast voor minimaal 2 uurtjes.
Snij de aardbeien in stukjes en doe ze in pannetje met 2 eetlepels water en 1 eetlepel ahornsiroop en zet het op het vuur en laat het even sudderen zodat de aardbeien zachter worden.
Pureer het nog even met een staafmixer na zodat het een egaal sausje word . 
Doe de 2 week geworden gelatineblaadjes er bij en roer dit goed door net zolang tot dat de gelatine opgelost is. Laat dit nu afkoelen en schep het na 2 uurtjes over de kwarkvulling en zet de taart nog weer voor 2 uurtjes in de koelkast .
Strooi er nog wat kokossnippers over en geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

Delen : 



*Hier word de vulling extra lekker luchtig van! :-)