Sinterklaas taart 
Geplaatst op 4 december 2018 door  Just by Co (lette)


Met sinterklaas mag een  sinterklaas taart niet ontbreken.
Is het geen plaatje?
Gemaakt van gluten vrije en tarwe vrije melen en afgetopt met lekkerste zoetheden die bij de sinterklaastijd horen!
Het is wel een iets ander recept dat je van mij gewend bent. Bijna al mijn recepten zijn lactose vrij,gluten vrij,tarwe vrij ,fodmaparm en zonder geraffineerde suikers. Bij dit recept staat een geraffineerde vervanger bij.
Ik laat de keuze aan jou?! 
Wat ik zeg maar zo ,het draait om balans! ;-)
Fijne Sinterklaas!

Je hebt nodig : 

2 springvormen van 18 cm 
Bakpapier

75 gr amandelmeel 
75 gr (gluten vrij) havermeel 
6 eieren 
100 gr kokosbloesemsuiker of kristalsuiker 
1,5 theelepel bakpoeder 
1 theelepel xanthaangom 
Snufje zout 
Optioneel voor een extra sinterklaas twist
1 a 2 theelepels speculaaskruiden naar smaak 

Vulling:

250 gr (lactose vrije ) mascarpone of roomkaas
100 gr (lactose vrije) kwark 
50 gr ahornsiroop*  of  3 eetlepels poedersuiker ,proef het even of je het zoet genoeg vind ,anders meer toevoegen ;-)

Topping :

40 gr pure chocolade 72% 
Kruidnoten ** en sinterklaas snoepgoed 

Aan de slag :

Doe het bakpapier in springvormen en vet de zijkanten in .

Meng de melen met het zout, bakpoeder, xanthaangom en de kruiden in een kom.

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.

Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.

Zeef het meel er voorzichtig (anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.

Verdeel het mengsel over de 2 springvorm en plaats het in de voor verwarmde oven.

Bak de cake in circa 30 min af. 

Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.

Ondertussen maak je de vulling. 

Meng de mascarpone  of roomkaas met de kwark en ahornsiroop en roer dit goed door elkaar . 

Haal de cake na 30 min uit de oven en laat de cake nog even staan en afkoelen voor ongeveer 10 minuutjes en verwijder dan voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)

Laat de cake nog even staan om verder af te koelen.

Schep het room mengsel (bewaar ongeveer 1/4 deel voor de bovenkant) op de cake en strijk glad. Leg de andere cake er omgekeerd bovenop, de vlakke kant boven. Duw dit licht aan.
Smeer daar de rest van het room mengsel op .
Smelt het chocolade au bain marie en verdeel dit over de mascarpone of roomkaas van de bovenkant van taart en strooi hier de kruidnoten en snoepgoed over . Zet de taart in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden . 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

* Let op : ahornsiroop , hoe lichter de siroop hoe subtieler de smaak.

**Zelf maken zie recept :  Kruidnoten


Delen :