Scones
Geplaatst op 18 maart 2018 door Just by Co (lette)
Jaaaa over 2 weken is het weer pasen.
Ik hou er van, de gezelligheid, heerlijke ontbijtjes met eitjes en natuurlijk heerlijke broodjes.
En wat is er dan lekkerder dan vers gebakken broodjes bij het paasontbijt of brunch.
Deze scones zijn niet alleen voedzaam maar ook nog eens gluten, en lactose vrij en fodmaparm.
Je hebt voor 10 stuks nodig :
240 gr (gv) havermeel
60 amandelmeel
40 gr kokosolie
25 gr kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
1 ei
90 ml (plantaardige) melk
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel xantaangom*
Snufje zout
Aan de slag:
Verwarm je oven voor op 220 gr .
Doe de melen in een kom en voeg hier het zout ,bakpoeder ,xanthaangom en kokosbloesemsuiker bij en roer dit door elkaar.
Smelt de kokosolie en voeg dit er ook aan toe.
Kluts het eitje en roer de melk er bij en giet dit bij het meel en kneed het tot een mooie deegbal.
Als het deeg iets te droog is voeg er dan wat melk aan toe , is het nog te plakkerig voeg er dan iets meel er aan toe.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en maak er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets platter.
Strijk ze in met wat melk en bak ze af in ongeveer 15 min gaar en goudbruin.
Lekker is om de scones met roomkaas en (zelf gemaakte) jam te serveren.
Jam:
150 gr verse aardbeien
100 gr blauwe bessen
2 eetlepels chiazaad
2 eetlepels ahornsiroop of een ander zoetmiddel naar keuze
2 eetlepels water
Snij de aardbeien in stukjes en doe ze samen met de blauwe bessen in een pannetje .
Voeg hier 2 eetlepels water aan toen en zet het op het vuur en laat het even sudderen net zo lang dat het zacht is en pureer het dan met een staafmixer.
Voeg dan de 2 eetlepels chiazaadjes en ahornsiroop er aan toe en roer dit goed door.
Laat het afkoelen en smeer het lekker op je vers gebakken scones!
Geniet er van !
Liefs Co (lette)
Delen:
* Xanthaangom word gebruikt als verdikkingsmiddel om een hogere viscositeit te krijgen.
Tevens is het ook een vervanger van gluten en maakt je baksels minder kruimelig.