Oliebolmuffins

G🔸

Met oud en nieuw in het vooruitzicht gaan we weer massaal aan de oliebollen!

Toch zijn er mensen die hier niet goed tegen kunnen. 
En daarom bedacht ik 3 jaar geleden dit receptje van deze (glutenvrije) gezondere "oliebol" muffin! Ook past deze bol prima in het fodmapdieet.
Een lekkere smeuïge voedzame muffin met een taste van een oliebol en een lekker alternatief .
Ik zeg een goed begin van het nieuwe jaar!2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣

Je hebt nodig: 

Muffinvorm 

Voor 12 stuks: 

200 gr (gv) havermeel, of speltmeel *
250 gr ( lactose vrije) kwark
1 grote banaan
50 gr ahornsiroop***
2 eieren 
50 gr rozijnen **
50 gr cranberry's**
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel 
1 a 2 eetlepels rum aroma ( kan ook vanille) hoeveelheid naar smaak .
Snufje zout
Optioneel als je echte zoetekauw bent voeg dan extra zoetstof toe.

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Wel de cranberry's en rozijnen even in warm water.
Vet je muffinvorm in .
Prak de banaan fijn in een kom. 
Meng de kwark met ahornsiroop , eieren, en rumaroma bij de fijn geprakte banaan .
Meng het meel , cranberry's en rozijnen bij de kwark en voeg als laatste het bakpoeder toe.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en maakt het mooi glad .
Bak de muffins ongeveer 30/35 min af in de oven . 
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Kijk tussen door ook altijd even want iedere oven is anders. 
Als de satéprikker nog vochtig is dan zijn de muffins nog niet helemaal gaar . 
En laat je ze nog even iets langer in de oven staan.
Zijn ze klaar , strooi er wat poedersuiker over en dan lekker genieten! 😃
Warm en vers zijn het lekkerst!
Eet je ze de volgende dag doe ze dan even in de magnetron. 
Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig nieuwjaar!😃 🍾🥂

Liefs Co (lette)

*Let op speltmeel is niet glutenvrij

** Fodmapdieet ,halveer je of laat de cranberry's en rozijnen weg als je hier niet goed tegen kunt.
***Ahornsiroop, hoe lichter de siroop hoe subtieler de smaak! 

Delen :