Recovery vanilla pie
Een taart van voedzame ingrediënten en mooie verhoudingen van de macronutriënten *.
Na het sporten kan je dit goed gebruiken, eiwitten!! 😊💪🏼
Je hebt nodig:
Springvorm 20 cm
Bakpapier
Bodem :
75 gr havermeel
25 gr amandelmeel
2 eieren
25 gr kokosbloesemsuiker
1 eetlepel vanille aroma
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel raw cacao
Vulling :
700 gr franse kwark
2 scoops vanille whey
50 gr dadels + 65 ml warm water
8 gelatine bladen
Topping :
Een paar hazelnoten, pecan, amandelen en walnoten , stukjes dadel
10 gr pure chocolade 72% of hoger
Aan de slag:
Bekleed je springvorm met bakpapier .
Vet de zijkanten in van de springvorm .
Wel de (ontpitte)dadels in het warme water
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Mix met een mixer de eieren samen met de kokosbloesemsuiker en vanille aroma 5 min luchtig.
Schep de melen , cacao en bakpoeder er door en roer dit goed door. Schep het mengsels in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 10 min a 12 min af.
Maak ondertussen de vulling, doe de dadels met het water in de blender en mix dit tot een mooie egale pasta.
Meng de kwark met de dadelpasta en whey, en mix dit met een mixer luchtig.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door.
Haal de bodem uit oven en giet daar over je vulling.
Zet de taart voor minimaal 1 uur in de koelkast .
Na het uur maak je de topping.Snij de noten wat fijner en strooi ze over de taart.
Smelt de chocolade au bian marie en swirl dit over de noten en taart.
Zet de taart weer terug in de koelkast voor nog 2 uur.
Geniet er van! 😃
Liefs Co (lette)
* Macronutrienten zijn voedingsstoffen die energie leveren aan je lichaam.
Koolhydraten ,eiwitten en vetten.
Delen: