Kokosmakroon cake 
Geplaatst op 23 mei 2018 door  Just by Co (lette)


Kokosmakronen , wie houd er niet van?! 
Deze kokoscake is eigenlijk een grote kokosmakroon! 
Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is ook nog eens heel snel klaar!

Je hebt hier voor nodig:

Springvorm 18 cm
Bakpapier

150 gr gemalen kokos 
120 gr eiwitten (ongeveer 4 eieren*)
50 a 100 gr ahornsiroop (hoeveelheid naar smaak)
50 gr havermeel
50 gr (lactose vrije) kwark
25 gr kokosolie

Optioneel 15 gr pure chocolade 72 %
of hoger




Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 200 gr
Doe een bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in .
Scheid de eiwitten van het eigeel.* of gebruik kant klaar eiwit van bv two chicks 
Mix met een keukenmachine of mixer de eiwitten samen met de ahornsiroop op de hoogste stand net zolang zodat het stijf is.
Smelt de kokosolie en roer hier de kwark door.
Meng de kokos met het havermeel er bij en roer dit goed door.
Roer dit nu voorzichtig  door de opgeklopte eiwitten .
Verdeel  het kokosmengels over de bodem van de springvorm en zet het in de oven voor 20 minuutjes.
Laat de kokosmakroon cake afkoelen en swirl er pure chocolade over (smelt au bain marie)

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen:

 


 Bewaar het eigeel en maak er lekkere room van,  zie recept  Mini slofjes