Pompoen cake

De herfst , de zon komt steeds later op , de dagen worden korter en de mooi gekleurde bladeren vallen van de bomen. 
Ik vind het wel wat hebben ! Lekker wandelen door het bos en daarna knus op de bank , kaarsjes aan,  kopje kruidenthee en een
 heerlijke plak pompoen cake. De herfst is tevens ook het pompoen seizoen . De pompoen , zacht en romig van smaak en de vele mogelijkheden om het te gebruiken.
Dit keer verwerkt in een cake die boordevol voedzame ingrediënten zit en passend bij de herfst/winter. Gluten en lactose vrij en fodmap proof ;-) 


Je hebt hier voor nodig:

Cakeblik
Bakpapier

200 gr pompoen 
1 banaan 
100 gr (gv) havermeel 
50 gr amandelmeel 
25 gr ahornsiroop of agavesiroop 
3 eieren 
2 theelepels bakpoeder 
Snufje zout 
1 ,5 theelepel pumpkin spices ( * Green_Gypsy )

Topping:

Pompoen pitten en amandelschaafsel

Aan de slag :

Verwarm je oven voor op 175 gr . 
Kook ook de pompoen even voor . En snij daarna ongeveer 1/4 deel van de pompoen. 
Meng alle droge ingrediënten in een kom . 
Mix met de foodprocessor de banaan en pompoen fijn. 
Mix de eieren met de ahorn of agavesiroop luchtig en voeg hier de pompoen en banaan en de droge ingrediënten ook er aan toe en roer het tot mooi glad beslag. 
Vet je bakblik in of gebruik bakpapier. 
Ik gebruikte een zelf bakblik met bakpapier er in. 
Ik vind zelf bakpapier fijner dan invetten omdat je het dan mooier uit het bakblik kunt halen. 
Giet nu het mengsel in je bakblik en 
verdeel het goed en strijk het glad.
Strooi er de pompoen pitten en amandelschaafsel over en bak de cake in 50 min af.
Controleer na 50 min of het gaar is met een satéprikker. Is de satéprikker droog dan je cake klaar anders nog even in de oven laten.
Iedere oven is toch anders. 
Laat de cake afkoelen voor dat je hem snijd . 
Geniet er van!

Liefs Co ( lette)

* Heb je dit niet gebruik dan 
Kaneel, met iets nootmuskaat, gember, en anijs.


Delen: