Glutenvrije ontbijtkoek
Geplaatst op 12 maart 2018 door Just by Co (lette)
Ontbijtkoek, toch begrijp ik de naam niet helemaal want volgens mij eten we dit meer als tussendoortje
dan als ontbijt.
Maar hoe gezond is ontbijtkoek eigenlijk ? De meeste ontbijtkoeken die in de winkel liggen bevatten veel suiker .
Deze ontbijtkoek is niet alleen heel lekker maar ook gluten en lactose vrij , fodmaparm* maar ook nog eens heel voedzaam en bevat beduidend minder suiker dan de bekende koeken uit de supermarkt.
Je hebt hier voor nodig:
Cakeblik
Bakpapier
100 gr (gv) havermeel
100 gr boekweitmeel
50 gr amandelmeel *
175 ml (plantaardige of lactose vrije) melk
50 gr kokosbloesemsuiker
2 eieren
2 eetlepels Speculaas kruiden *
1 theelepel Love peace & Granola *
2 theelepels bakpoeders
Snufje zout
Amandelschaafsel, fijn gesneden walnoten en pecan noten
0,5 theelepel xanthaangom *
Aan de slag:
Doe een bakpapier in je cakevorm.
Verwarm de oven voor op 175 gr
Mix met een mixer het ei en kokosbloesemsuiker en xanthaangom in een kom luchtig.
Meng in een kom de melen , de kruiden en bakpoeder door elkaar en doe hier de melk en de luchtig geklopte eieren bij en roer het goed door elkaar .
Schep het mengsel in de cake-vorm en strooi de noten er over en bak de (ontbijt) koek in 30 a 35 minuten af .(controleer met saté prikker of die gaar is)
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
* https://www.muskie.nl/?ref=27
Delen:
*Fodmap is een dieet voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.
Elke letter staat voor een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen.