Glutenvrije ontbijtkoek 
Geplaatst op 12 maart 2018 door   Just by Co (lette)

Ontbijtkoek, toch begrijp ik de naam niet helemaal want volgens mij eten we dit meer als tussendoortje
dan als ontbijt.
Maar hoe gezond is ontbijtkoek eigenlijk ? De meeste ontbijtkoeken die in de winkel liggen bevatten veel suiker .Na het advies van de MDL arts te hebben laten bezinken om het fodmap dieet te gaan volgen ontstonden er meteen ideeen om naast voedzame en glutenvrije ook lactose en fodmap arme recepten te gaan maken.
Deze ontbijtkoek is niet alleen heel lekker maar ook gluten en lactose vrij , fodmaparm* maar ook nog eens heel voedzaam en bevat beduidend minder suiker dan de bekende koeken uit  de supermarkt.

Je hebt hier voor nodig:

Cakeblik
Bakpapier

100 gr (gv) havermeel
100 gr boekweitmeel
50 gr amandelmeel
175  ml 
 (plantaardige) melk 
50 gr kokosbloesemsuiker 
2 eieren 
2 eetlepels Speculaas kruiden * 
1 theelepel Christmas cookies *
2 theelepels bakpoeders 
Snufje zout 
Amandelschaafsel, fijn gesneden walnoten en pecan noten

Optioneel 0,5 theelepel xanthaangom 

Aan de slag:

Doe een bakpapier in je cakevorm. 
Verwarm de oven voor op 175 gr
Mix met een mixer het ei en kokosbloesemsuiker in een kom en mix het 5 min luchtig.
Meng in een kom de melen , de kruiden en bakpoeder en eventueel het xanthaangom door elkaar en doe hier de melk en de eieren er bij en roer het goed door elkaar . 
Schep het mengsel in de cake-vorm en strooi de noten er over en bak de (ontbijt) koek in 30 a 35 minuten af .(controleer met saté prikker of die gaar is) 
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

* Kruiden van Green_Gypsy
Heb je dit niet gebruik dan koekkruiden en een mix van gemberpoeder.

Delen:

*Fodmap is een dieet voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.
 Elke letter staat voor een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen.