Gevulde chocolade cake

Chocolade cakejes met een mooie oranje vulling van zoete aardappel of pompoen

Lekker en ook nog eens voedzaam. 
Laat je verrassen door de smaak! 

Je hebt hier voor nodig: 

Brownievorm van 16 x 16 cm 
Bakpapier 

125 gr havermeel 
25 gr amandelmeel
50 gr ahornsiroop  
4 eieren 
25 gr cacaopoeder 
2 theelepels bakpoeder , snufje zout
en optioneel 1 theelepel xantaangom *

Vulling : 

300 gr pompoen of geschilde zoete aardappel 
25 gr pindakaas 
50 gr ahornsiroop 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr.
Leg een bakpapier in je brownievorm. 
Schil de zoete aardappels of snij de pompoen in stukken en kook ze tot dat ze gaar zijn. 
Mix met een mixer of keukenmachine de eieren samen met de ahornsiroop 5 min luchtig. 
Doe de melen , cacaopoeder, zout , bakpoeder en xantaangom in kom en roer dit goed door en schep dit bij de luchtig geklopte eieren en roer dit voorzichtig door.
Schep het mengsels in de brownievorm en bak de cake af in ongeveer 20 min af.
Haal de cake uit oven en laat hem afkoelen.
Ga ondertussen verder met de vulling.
Pureer de gekookte zoete aardappel of pompoen samen met de pindakaas en ahornsiroop met een staafmixer of keukenmachine/blender tot een egaal glad mengsel.
Als de cake afgekoeld is snij je de cake voorzichtig horizontaal door en haal de bovenkant er af.
Verdeel ongeveer de helft van de vulling op de cake en leg de bovenkant er weer en schep de rest weer op de bovenkant. 
Snij het in 16 gelijke stukje en klaar is je genietmomentje! 

Liefs Co (lette)

* Bij gebruik van xantaangom bind je cake beter en zal minder kruimelig zijn.