Chocolade bananen cake
Geplaatst op 4 oktober 2018 door  Just by Co (lette)

En wat voor cake?! Yum!
Een smeuige chocolade cake gemaakt van bakbananenmeel. Een meel soort wat misschien nog niet zo heel bekend is maar vele voordelen heeft voor je darmen en ook tevens fodmap arm is.
Ook een fijne bijkomstigheid is dat je ten opzichte van andere meel soorten minder nodig hebt.
Voor meer informatie over dit meel soort kijk op * http://www.femkesfoodies.nl

Je hebt nodig : 

Springvorm 18 cm 
Bakpapier 

50 gr pure chocolade 72 % of hoger 
75 gr bakbananenmeel* 
25 gr amandelmeel 
3 bananen 
3 eieren 
1 eetlepel kokosolie 
50 gr (lactose vrije) kwark 
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel kokosbloesemsuiker 
1 theelepel kaneel 
Snufje gember , nootmuskaat en zout 
2 theelepels  bakpoeder

Topping :
150 gr (lactose vrije) kwark
2 eetlepels ahornsiroop 
Handje gemende noten 
10 a 15 gr pure chocolade 72%  of hoger 

Aan de slag : 

Doe een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in. 
Verwarm de oven op 175 gr. 
Mix de eieren 5 min luchtig met een mixer of keukenmachine. 
Doe de bananen met de kwark in een kom en prak ze fijn met een vork of staafmixer .
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie en voeg dit bij de bananen. 
Voeg hier ook de kruiden, zout, cacao, kokosbloesemsuiker aan toe en roer dit goed door elkaar. 
Spatel de luchtig geklopte eieren bij .
Als laatste spatel je de melen en bakpoeder er door tot alles goed op genomen is. 
Schep het beslag in je springvorm en bak de cake af in ongeveer 30 min.
Ondertussen maak je topping, snij de noten en chocolade fijn.
Meng de kwark met siroop en roer dit goed door elkaar .
Na 30 min oven tijd laat je de cake goed afkoelen en schep je de kwark er op en strooi je de noten en chocolade er over.

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

Delen: